We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Spannende ontknoping Thematoernooi

René Tiggelman heeft het thematoernooi van 2017 op zijn naam geschreven. In een spannende ontknoping was hij Robin Bosters en Roel Schroevers op weerstandspunten de baas.

Het thema van deze editie was het Göringgambiet met de zetten 1. e4 e5 2. Pf3 Pc6 3. d4 exd4 4. c3. Daarna moesten de spelers het zelf maar uitzoeken. Voor de meesten een niet al te vaak voorkomende opening en dat was wel te zien op het bord. Overigens was niet direct te zeggen welke kleur de voorkeur had met dit toernooi. Enfin laten we het toernooi even doornemen.

René werd de winnaar, maar hij begon nog wat minder aan het toernooi met een puntendeling tegen Carl Schoor. Daarna werden Roeland Alders en Jeroen Hekhuis wel verslagen, waarmee die twee eigenlijk wel kansloos waren voor de titel. De laatste ronde moest de beslissing brengen. Roel was inmiddels op 4 punten gekomen en bij een puntendeling in het onderlinge duel tussen René en Robin moesten de weerstandspunten de beslissing brengen wie de winnaar zou worden. In de partij tussen René en Robin kwam een interessant eindspel op het bord. Ik weet zeker dat onze eindspelkenner Bert Henderikse hier van gesmuld had. Met het geniepige c4 had Robin de controle over de stelling en driegt Td3+ met als gevolg een passieve stelling voor René. Koning moet terug en de pionnen zijn niet allemaal even fris kort gezegd. René vond nog net een actieve oplossing met g4! en daarmee viel de plus van Robin eigenlijk tegen. Het eindspel werd uiteindelijk niet gewonnen door een van beiden waarmee de beide heren net als Roel op 4 punten kwamen. René bleek uiteindelijk net wat meer weerstandspunten te hebben waarmee hij de begeerde thematitel in de wacht sleepte.

Eindstand na 5 ronden
1. René Tiggelman 4,0 (14,5 wp)
2. Robin Bosters 4,0 (14,0 wp)
3. Roel Schroevers 4,0 (13,0 wp)
4. Jeroen Hekhuis 3,5
5. Albert Vermue, Roeland Alders 3,0
7. Carl Schoor 2,5
8. Merijn van Broekhoven, Xander Joosse, Ronald Steijn, Jan Engelen 2,0
12. Joas Fontijn, Christian de Winter 1,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: