Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Roeland Alders winnaar 960-chess

Roeland Alders heeft het 960-chess toernooi op zijn naam geschreven. Met een volle honderd procent score maakte hij zijn favorietenrol waar.

Even voor de duidelijkheid wat 960-chess is. De beginopstelling wordt random neergezet door een computer. De pionnen blijven staan en de lopers kunnen niet op dezelfde kleur staan. Er zijn in totaal 960 mogelijkheden om een beginstelling op te zetten. Daarbij zit overigens ook de standaard opstelling. Die hebben we echter nog nooit meegemaakt met dit toernooi.

De echte toppers waren op waarschijnlijk op vakantie of konden hun openingstheorie niet oefenen en dus was Roeland opeens de favoriet. Het merendeel van de partijen werd vrij eenvoudig omgezet naar winst, maar tegen Merijn van Broekhoven in ronde 5 was het lastig. In de opening werden 2 pionnen verloren met daarbij geen fijne stelling. Roeland leek een pion terug te gaan winnen, maar Merijn deed iets waar ie snel spijt van kreeg. Een stuk weggeven. Roeland pakte een paard en na het terugslaan met de d-pion stond pardoes een loper op d4 ongedekt. Roeland kreeg het initiatief en de zege kwam niet meer in gevaar.

In de laatste ronde kon Brandon Haasbroek bij winst nog op gelijke hoogte komen met Roeland, maar een zege zat er voor Brandon nooit in. Hieronder een fragment uit deze partij, waar Roeland net een stuk veroverd had.

960chess 01

Roeland Alders (links) hier in actie tegen Brandon Haasbroek (foto Merijn van Broekhoven)

 

Eindstand na 7 ronden
1. Roeland Alders 7,0
2. Merijn van Broekhoven 6,0
3. Brandon Haasbroek 5,0
4. Melchior Snel, Frans Baljeu, Eric Bouman 3,0
7. Erik Breure 1,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: