Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

In memoriam Jan Engelen

Jan04

Dinsdag 6 augustus is Jan Engelen overleden, hij was al ruim een jaar ziek. Ondanks zijn ziekte is hij zo lang mogelijk blijven schaken op de club en enkele weken voor zijn overlijden heeft hij nog een partij gespeeld in het Gasthuis.

Na het opheffen van Schaakvereniging Koudekerke is Jan bij ons komen spelen, al kwam hij daarvoor ook al af en toe op Souburg om te schaken. Ik kende Jan al langer omdat hij mijn collega-voorzitter was en regelmatig aanwezig was bij de ZSB-vergaderen. Hij werd een graag geziene en trouw clublid. Hij was er bijna iedere week, tenzij hij een van zijn vakanties of bezoekjes aan vrienden en of familie had.

Ik kende hem als vriendelijk, belangstellend en hij had een brede interesse en hij bevestigde een van de vooroordelen over Limburgers, hij was een echte Bourgondiër. Daarnaast een echte familieman, hij was erg trots op zijn (klein)kinderen en bij de geboortes van de kleinkinderen gaf hij steevast een rondje voor de hele club.

Als schaker was hij een strijder. Hij speelde erg aanvallend, vaak net iets te aanvallend, maar de overwinningen die hij behaalde met deze tactiek waren erg mooi. Mocht de aanval stranden en hij toch verloor volgde er vaak berustend ‘Soit’.

We zullen Jan erg missen. Bedankt voor je regelmatig aanwezigheid, gezelligheid en bijdrage aan onze clubgeschiedenis.

Albert Vermue
Voorzitter Schaakklub Souburg

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: