Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Fidemeester Tiggelman heerst in de zomer

René Tiggelman heeft de zomercompetitie van 2024 op zijn naam geschreven. Met slechts één puntje meer dan Jeroen Hekhuis kan hij een fraaie bon tegemoet zien. Van welke winkel is natuurlijk nog even de vraag. Wellicht dat we een keer een Kruidvat of Etosbon doen. Maar dat moet intern nog even bekeken worden. Jeroen werd dus tweede en greep net mis naast de hoofdprijs. Erik Wolf kende een prima zomercompetitie en stond lang aan de leiding. Helaas voor hem moet hij genoegen nemen met een derde plaats.

Jeroen was snel klaar met Raymond van de Ven. Als je de stelling op de foto bekijkt ziet het er niet goed uit voor Raymond. Zijn dame staat uiterst ongelukkig. Jeroen wist hier wel raad mee en won makkelijk.

24Zomercompetitie08 Foto03

Raymond van de Ven heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De witte dame staat uiterst ongelukkig (foto Jeroen Hekhuis)

René speelde tegen zijn favoriete tegenstander en wist zijn partij te winnen. Hieronder op foto staat wit al wat prettiger. Verder is het krachtsverschil tussen René en Frans natuurlijk ook te groot.

24Zomercompetitie08 Foto01

René stelde zijn eindzege veilig met een fraaie zege op Frans Baljeu (foto Jeroen Hekhuis)

De nummer 3 werd zoals gezegd Erik. Tegen Albert Vermue kwam hij niet verder dan remise. Deze keer niet met enkel een loper en paard. Op de foto een wilde stelling, maar ook wilde stellingen verzanden wel eens in remise.

24Zomercompetitie08 Foto02

Albert Vermue (links) en Erik Wolf in hun partij die geen winnaar kende (foto Jeroen Hekhuis)

Rest hieronder de einstand van de zomercompetitie van 2024. Nog even voor de duidelijkheid. De twee slechtste resultaten in de eindstand worden weggestreept. Dus in dit geval worden de twee keer afwezigheid van René en Jeroen weggestreept. Bij winst krijg je 5 punten. Remise is 2 punten en met verlies krijg je toch nog een punt. Die 4 punten bij Jeroen is een uitloting geweest. En dat nekt hem in dit geval.

24Zomercompetitie 08

 

Het snelschaken was eigenlijk de voorgaande ronde beslist. Jeroen moest in de laatste ronde winnen en René moest flink verzaken. De beide heren hielden elkaar in evenwicht en met beiden een nederlaag en een onderlinge remise eindigde deze poule onbeslist, waarmee René ook de eindzege greep bij het snelschaken. Ook hier lonkt een bon van de Wibra of iets in die richting als prijs.

24Zomercompetitie snel08

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: