Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Souburg B gaat de bietenbrug op tegen HWP A

Door Henrik Westerweele

Souburg B heeft een onnodige nederlaag geleden tegen HWP A. Eigenlijk kan je natuurlijk niet onnodig verliezen, maar zo voelt het wel. Roel was op bord 2 als eerste klaar. Hij speelde met de witte stukken tegen Marnix van der Zalm en er leek geen vuiltje aan de lucht. Roel kon voordeel halen, maar i.p.v. daarvan verloor hij een kleine kwaliteit.

241017 Souburg B HWP B Diagram01

Dc2! geeft voordeel. In de partij volgde Ld5 – g5, a3  e4, Dc2 – Txd5, cxd5 – Dxb5. Het voordeel wat wit had is nu helemaal weg. In de partij kreeg Roel nog wel een kans om de stelling dicht te houden en misschien remise te forceren,  maar dit bleek voor Roel een brug te ver.

Roel was één van onze invallers. Arno was onze tweede invaller en speelde op bord 3.

Ik had verwacht dat HWP ook wel met diverse invallers op zou komen draven, maar dat Johan de Zwart wel van de partij zou zijn. Ik had het helemaal mis. Ik ben wel benieuwd welke spelers HWP A dit seizoen uit de hoge hoed gaat toveren.  Enfin terug naar de wedstrijd.

Arno speelde op bord 3 tegen André Galle. André was een maatje te groot voor Arno. Vorig jaar kon Arno nog de remise veilig stellen tegen Gert van Rij, maar dat zat er tegen André Galle helemaal niet in. Arno kreeg naarmate de avond vorderde steeds meer zwaktes in zijn stelling en moest als tweede capituleren. Zodoende een regelmatige overwinning van André Galle.

Met een 2-0 achterstand was het niet meer mogelijk om een gelijkspel veilig te stellen.

Henrik speelde aan bord 1 tegen Kurt van Coppenolle.  Er kwam een Winawer op het bord en in dit geval kwam er een theoretische variant op het bord. De stelling was steeds gelijk, maar beide spelers weken langzaam af van de gebaande paden.

241017 Souburg B HWP B Diagram02

Natuurlijk… Dd8! . Dit was de kans op de overwinning. Helaas zag Henrik deze zet niet en niet veel later verdedigde hij ook nog eens zwak op de damevleugel en kon toen opgeven.

Met een 3-0 achterstand was het aan Vincent de taak om de eer te redden tegen Manuel Colsen. In een gelijkwaardige stelling kreeg Vincent langzaam het betere van het spel en toen zijn tegenstander de dames ging ruilen, was het eindspel gewonnen voor Vincent en de eer gered.

241017 Souburg B HWP B Diagram03

Souburg B-HWP Sas van Gent B 1-3
1. Henrik Westerweele (1995)-Kurt van Coppenolle (2088) 0-1
2. Roel Schroevers (1880)-Marnix van der Zalm (2048) 0-1
3. Arno Boutens (0)-André Galle (1961) 0-1
4. Vincent Sleuyter (1776)-Manuel Colsen (1734) 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: