Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Bert Henderikse laat klaar met Martin Koolhoven

Vanwege de externe wedstrijd Souburg A tegen Souburg B stonden er 'slechts' 7 partijen op het programma. De partij die het meest opviel was die tussen Martin Koolhoven en Bert Henderikse. De beide heren maakte er een flinke strijd van die uiteindelijk laat op de avond beslist werd in het voordeel van Bert.

Vanuit de opening kreeg Bert al grip op de stelling van Maritin die het zichzelf een beetje moeilijk maakte. Al snel leek het erop dat Bert een pion kon snoepen. Dat gebeurde ook alleen dan via een erg lange omweg. Martin gaf niet op en bleef met een pion minder te keepen. Bert had de stelling onder controle en pakte uiteindelijk de volle buit.

Jip Deschamps en Ruud Stroo deelden het punt. Ruud had de betere stelling met het loperpaar. Uiteindelijk kwam hij niet door de verdediging van Jip heen en werd remise overeengekomen.

Anton Nooijen zat al met z'n gedachten bij het gezellige schaakkroegentoernooi van afgelopen zaterdag. Tegen Wessel Kuiper ging het niet goed. Met een ongerokkeerde koning en een e-lijn die opengebroken werd ging het niet goed. De stukken konden snel het doosje in.

Frans Baljeu won van Erik Breure, maar van die partij heb ik weinig meegekregen, ook al omdat ikzelf in de teamwedstrijd tegen Albert ook niet zo lekker ging. 

Eric Bouman greep de winst tegen Joas Fontijn en Raymond van de Ven kende geen problemene met Tessa van Kleven.

Een strijd tussen de dames Johanna Brouwer en Cecile Goud werd gewonnen door de ervaren Johanna.

Stand na 4e ronde

2425 Wintercompetitie04

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: