Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

René gaat ongeschonden aan de leiding

René Tiggelman blijft het ongekend goed doen in de competitie. De horde in de vijfde ronde was Jeroen Hekhuis en daar werd relatief soepel overheen gesprongen.

Jeroen blunderde na een zet of 20 een stuk weg. Het is dat René maar half reageerde en Jeroen nog een kwal kon meepikken. Daarna stond Jeroen toe dat René een dame tegen 2 torens kon geven, waardoor dame tegen toren, paard, loper ontstaat met allebei defgh pionnen en Jeroen een a-pion en René een b-pion. De a-pion werd opgehaald en daarmee was het vrij spel voor de b-pion om naar de overkant te lopen.

Competitie2425 Ronde05 Foto03

Jeroen Hekhuis hier in de problemen tegen koploper en tevens Fidemeester René Tiggelman (Foto: Roel Schroevers)

 

Henrik Westerweele kende weinig problemen met clubman Roel Schroevers. Op zet 5 vergist Roel zich in de variant en maakt hij een fout wat op zet 9 een stuk kost. Na nog wat doorgemodderd te hebben kon Henrik weer een zege bijschrijven.

Jos van der Kaap zette Wessel Kuiper terug op aarde. Wessel had een uitstekende competitiestart gehad en was pardoes in de top 10 geland. Jos  was echter een maatje te groot.

Arno Boutens was weer eens van de partij en met succes. Hij won van Ruud Stroo. Daarmee staat Arno nu verrassend op de vierde plaats in de competitie. Moet allemaal niet gekker worden.

Bert Henderikse liet zich beetnemen door Ralph den Nederlanden. In een toreneindspel liepen pardoes twee pionnen op de damevleugel naar de overkant. Er was geen houden meer aan voor de arme Bert. Een mooie overwinning voor Ralph.

Competitie2425 Ronde05 Foto02

Bert Henderikse gaat hier strijdend ten onder tegen Ralph den Nederlanden (Foto: Jeroen Hekhuis)

Louis Nieuwenhuijse wist van Jip Deschamps te winnen en Brandon Haasbroek was een maatje te groot voor Joas Fontijn.  Raymond van de Ven kende geen problemen met Cecile Goud.

Als laatste bezig waren Eric en Erik. Erik Wolf had al eerder op de avond de zege kunnen veiligstellen, maar hij liet Eric Bouman nog ontsnappen. Uiteindelijk werd het onderstaande eindspel gewonnen.

Competitie2425 Ronde05 Foto01

Eric Bouman (links) kon het niet bolwerken tegen Erik Wolf (Foto: Jeroen Hekhuis)

2425 Wintercompetitie05

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: