Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Robin en Albert prolongeren Schaakkroegen titel in Middelburg

Het derde schaakkroegentoernooi is een prooi geworden voor de Souburgse schakers Robin Bosters en Albert Vermue. In een spannende finale bleef het tweetal nieuw-Souburg-speler Louis Nieuwenhuijse en Goes-speler Joey van de Braak nipt de baas. Louis en Joey moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd het Middelburgse duo Johan de Wolf /Marcel Nellen.

Er werd flink gestreden in de Middelburgse cafés 't Fust, De Zaak, De Tympaan en Pand 39. In de voorrondes hadden Kiarasch Said en Harmen van Beek zich verrassend geplaatst voor de finalepoule. Ze waren in de poulefase precies gelijk geïndigd met Henrik Westerweele en Jean-Pierre van Gemert en het onderling was gelijkspel. Daarmee werd het tweede bord weggestreept en moesten Henrik en Jean-Pierre van de reserve poule.

Kiarasch en Harmen redde het helaas niet in de sterke finalepoule al had er misschien wel wat meer ingezeten. Johan en Marcel werden met de onderlinge overwinning nipt derde.

De strijd om de titel moest uit wedstrijd Robin/Albert-Louis/Joey komen. In de laatste ronde speelden zij tegen elkaar. Robin en Albert hadden aan 1-1 genoeg. Albert stond al snel onder druk tegen Joey terwijl Robin een prettigere stelling had tegen Louis. Albert verloor uiteindelijk van Joey (zijn enige verliespartij) en Robin stelde het gelijke spel veilig door van Louis te winnen.

240928 Schaakkroegen Foto05

De wedstrijd om de winst. Op de voorgrond Albert (links) tegen Joey. (Foto: Roeland Alders)

Waar Jean-Pierre en Henrik nipt de finalepoule mistten wisten ze wel de tweede poule te winnen. De derde poule werd een prooi voor Alex Jonkheer en Raymond van de Ven. Een mooie fles wijn die beschikbaar gesteld werd door 't Fust werd bij de loting gewonnen door Erik Breure en Anton Nooijen. Gezien de foto hieronder waren ze hier erg blij mee.

240928 Schaakkroegen Foto01

Erik en Anton hadden het erg naar hun zin (Foto: ik vermoed Erik Breure)

Hieronder de eindstand en nog een impressie van de dag.

Schaakkroegen Middelburg 2024 uitslagen

 

240928 Schaakkroegen Foto03

De familie Van Gemert vormde ook een fraai duo. Marie-José en Rogier hadden een mooie shirtcombi bedacht (Foto: Anton Nooijen denken we)

 

240928 Schaakkroegen Foto06

Arno Boutens (rechts) speelde in zijn stamkroeg 't Fust tegen de zeer sterke Henrik Westerweele (Foto: Roeland Alders)

 

240928 Schaakkroegen Foto07

In de Tympaan maakten Kiarasch Saeid en Harmen van Beek het de uiteindelijke winnaars flink lastig in de finalepoule. (Foto: Roeland Alders)

 

240928 Schaakkroegen Foto08

In Pand 39 stond Erik Breure (links) mat tegen Alex Jonkheer. Raymond van de Ven maakt vage bewegingen van schrik (foto: Erik Breure)

 

240928 Schaakkroegen Foto09

'Huisschaker' Stefan Willemsen (links) speelde in De Tympaan tegen Adrie van de Vreede. Op de achtergrond Arno Boutens en Lennard Duynkerke (Foto: Roeland Alders)

 

240928 Schaakkroegen Foto10

Marie-José had in café De Zaak de grootste lol met haar kleine broertje Jean-Pierre (Foto: Roeland Alders)

 

240928 Schaakkroegen Foto11

De Nijntjes waren hier niet zo scherp meer! Erik Breure solliciteerde hier naar een vaste plek. 'Oppernijn' Hendrik-Jan M. uit V. neemt de aanstelling in beraad (Foto: Waarschijnlijk Anton Nooijen)

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: