Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Henrik laat resultaat glippen tegen koploper

Henrik Westerweele baalde na afloop van zijn partij tegen René Tiggelman. Hij had kansen op een remise, maar bleef met lege handen achter. Daarmee handhaafde René zijn koppositie.

René had een plus in de opening die hij niet verzilverde. Vervolgens ontstond er een middenspel wat potremise was, maar in de tijdnood strafte hij een onnauwkeurigheid van Henrik genadeloos af. De koning van Henrik stond ook wat op de toch terwijl de koning van René zich veilig achter zijn pionnen kon verschuilen.

2425Competitie02 Foto01

In de opening heeft René al hulp nodig met zijn telefoon. Al was het alleen maar om hem uit te zetten (foto Roeland Alders)

Hans Groffen (hieronder met een dikke winterjas) was snel klaar met Albert Vermue. Albert, die in de eerste ronde nog verrassend gewonnen had van Louis Nieuwenhuijse, liet zich in de opening een pion afsnoepen. Daarna werd het nog erger en was stukverlies niet meer te vermijden.

2425Competitie02 Foto02

Hans Groffen (links met dikke winterjas) wist koeltjes te winnen van Albert Vermue (foto Roeland Alders)

Ralph den Nederlanden mocht aantreden tegen Ricardo Klepke. De Fidemeester uit Wolphaartsdijk maakte zijn debuut in de competitie en talent Ralph was zijn eerste prooi. Ralph speelde het allemaal niet eens zo slecht, maar het kwaliteitsverschil gaf uiteindelijk wel de doorslag. De eerste zege voor Ricardo was een feit.

Willem Brouwer maakte het Jeroen Hekhuis erg lastig. Hij had zelfs een pion gewonnen met daarbij een gezonde stelling. Uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven.

Jos van der Kaap herstelde zich enigszins van zijn zure nederlaag in de eerste ronde tegen René. Tegenstander Raymond van de Ven kwam er niet aan te pas en het was voor Jos een koud kunstje om de zege over de streep te trekken.

Jip Dechamps kwam vorige week goed weg tegen Joas Fontijn met een remise. Nu deed Jip het een stuk beter tegen Johanna Brouwer. Een aanval op de koning van Johanna gaf hem de volle buit.

Louis moest tegen Roeland Alders. Een pittige loting voor de beide heren ondanks een nederlaag in de eerste ronde. Na een wild begin werd in het middenspel remise overeengekomen waarmee beiden van de hatelijke nul af zijn.

Anton Nooijen won van Joas Fontijn en Erik Wolf had geen moeite met zijn naamgenoot Erik Breure. Erik W. plantte eerst een paard op d3 en won daarna een stuk. Erik B. speelde door, maar het was vechten tegen de bierkaai. Erik W. greep dan ook terecht een punt.

Frans Baljeu won van Kees Polderman en Wessel Kuiper was een maatje te groot voor Tessa van Kleven.

2425Competitie02 Foto03

Wessel Kuiper (links) hier in actie tegen Tessa van Kleven (foto Roeland Alders)

 

2425 Wintercompetitie02

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: