Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

960-chess prooi voor Jeroen Hekhuis

Het 960-chess toernooi van deze zomer is een prooi geworden voor Jeroen Hekhuis. Met 5 punten uit 5 partijtjes schaak werd hij de winnaar.

960-chess wordt zo genoemd omdat er 960 mogelijkheden zijn voor een beginstelling. Van te voren wordt bepaald hoe de stukken moeten worden neergezet. Voor mensen zoals Bert is dat meestal erg lastig, want die kunnen met de normale opstelling vaak het beste uit de voeten. Bert hoopt dan ook dat die 1/960ste kans op de standaard beginopstelling bij hem op het bord terecht komt. In al die jaren is dit overigens nog nooit voorgekomen.

Jeroen deed het niet slecht, maar zag een trucje van Roeland Alders over het hoofd. Dat kostte een pion, maar de wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. De pionwinst kwam bedrogen uit en Jeroen counterde zich naar de winst. De partij tegen René Tiggelman was daarna de sleutelpartij. Jeroen liet niet z'n beste schaak zien, maar daar tegenover stond ook een magere partij van René. Uiteindelijk maakte Jeroen niet de laatste fout en greep hij de winst.

Albert Vermue moest de laatste ronde winnen van Jeroen om nog aanspraak te maken op de toernooizege. De zege zat er geen enkel moment in waarmee Jeroen tot winnaar werd gekroond. Bert en René speelden de laatste ronde tegen elkaar remise, waar Bert waarschijnlijk het eindspel wel naar de winst had kunnen spelen. De beide heren moesten genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats.


Eindstand na 5 ronden
1. Jeroen Hekhuis 5,0
2. Bert Henderikse, René Tiggelman 3,5
4. Albert Vermue, Roeland Alders, Jean-Pierre van Gemert 3,0
7. Carl Schoor, Martin de Bock 2,5
9. Merijn van Broekhoven 2,0
10. Alex Jonkheer, Kees Polderman 1,0
12. Jan Engelaar 0,0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: