Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Jeroen Hekhuis en Robin Bosters prolongeren doorgeeftitel

Jeroen Hekhuis en Robin Bosters hebben zonder al te veel moeite hun Doorgeefschaaktitel geprolongeerd. Met 18 punten uit 10 wedstrijden was het Souburgse tweetal duidelijk de sterkste. Collin Boelhouwer en Albert Vermue werden knap tweede met 11 punten. ZIj bleven het echt zeer sterke duo Corné Boogaard/Roeland Alders een puntje voor. 

Helaas deden er deze editie slechts 6 teams mee. DIt mocht de pret niet drukken, want de teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Jeroen en Robin staken er wel bovenuit en voor de pauze speelde het zeer goed ingespeelde duo slechts twee keer gelijk. Halverwege waren zij dan ook het te kloppen team. Collin en Albert stonden toen tweede ondanks dat ze op hun broek gehad hadden van Corné en Roeland. De verrassing tot dan toe was het tweetal Merijn van Broekhoven en Jean-Pierre van Gemert. Ze versloegen de oud-kampioenen René Tiggelman en Rudi de Smit op een pijnlijke manier. 

170520 Doorgeefschaken01

Rechts in actie Jean-Pierre en Merijn tegen het elegante duo Albert en Collin.

Na de pauze was het feest voor Merijn en Jean-Pierre over. Jeroen en Robin liepen verder uit op de rest van de deelnemers omdat deze onderling punten morste. Corné en Roeland waren het duo Collin en Albert flink ana het prakken, maar beiden spelers konden het op een of andere manier niet afmaken. Collin en Albert wonnen zelfs beiden. Daarmee was een goede stap gezet richting de tweede plaats, het maximaal haalbare voor de overige deelnemers. 

Jeroen en Robin wisten na de pauze al hun partijen te winnen en eindigde zo met een riante 18 punten als kampioen. Zo gezegd werden Collin en Albert net aan tweede. Corné en Roeland werden nog net derde door de ervaren rotten René en Rudi een punt voor zich te houden.

Eindstand na 10 ronden
1. Jeroen Hekhuis/Robin Bosters 18,0
2. Collin Boelhouwer/Albert Vermue 11,0
3. Roeland Alders/Corné Boogaard 10,0
4. René Tiggelman/Rudi de Smit 9,0
5. Merijn van Broekhoven/Jean-Pierre van Gemert 6,0
6. Henrik Westerweele/Willy Meulblok 6,0

170520 Doorgeefschaken02

De terechte winnaars Jeroen en Robin (foto Merijn van Broekhoven)

Voo alle foto's kunnen jullie een kijkje nemen op onze facebookpagina. 

Foto's Doorgeefschaken 2017

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: