We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Quinten Ducarmon maakt zijn faam waar

Quinten Ducarmon heeft zijn favorietenrol waargemaakt tijdens het 34e Open Zeeuws snelschaakkampioenschap. Met 17 punten na 18 ronden was hij duidelijk de sterkste. Joey Grochal kon Simon Provoost maar net achter zich houden en werd daarmee nipt tweede.

Even leek er een stunt in de maak want Joey wist al snel te winnen van Quinten. Daarna was het echter de Goesenaar die een paar keer de boot in ging, waar Quinten geen fouten maakte. De onderlinge confrontatie tussen Joey en de Internationaal Meester afkomstig uit Terneuzen werd een revanche van de opgelopen nederlaag eerder het toernooi en daarna kon Joey de titel wel vergeten. Quinten nam afstand waar Joey drie nederlagen moest toestaan.

Omdat Simon iets later was gekomen door vertraging met de trein miste hij een ronde. Dat kostte een punt en die kwam hij nou net te kort om Joey voorbij te streven op de ranglijst. Een derde plaats viel hem ten deel. Willy Meulblok was de best of the rest en pakte de 2000- prijs met 10,5 punt. Onze Souburgse toppers stelden teleur. Robin Bosters sprokkelde 10 punten bijeen en Jeroen Hekhuis 'slechts' 9,5 punt. Rogier, jij valt onder de subtoppers van Souburg en met 9,5 punt mag jij wel tevreden zijn.

Bas van Doren van Landau haalde 10 punten en werd daarmee de beste jeugdspeler voor zijn clubgenoot Fardin Hematyar die met 9,5 punt ook een goede score had. Helaas waren dit de enige jeugdspelers en gaf onze eigen jeugd helaas niet thuis. Volgend jaar dan ook een oproep om de Paaszaterdag vrij te houden voor dit toernooi. 

Eindstand na 18 ronden
1. Quinten Ducarmon 17,0
2. Joey Grochal 14,5
3. Simon Provoost 14,0
4. Willy Meulblok 10,5
5. Robin Bosters, Bas van Doren 10,0
7. Jeroen Hekhuis, Rien de Böck, Rogier van Gemert, Fardin Hematyar 9,5
11. Jan Damen, Jean-Pierre van Gemert, Albert Vermue 9,0

170415 Open ZK snelschaken01

Quinten Ducarmon begon vrolijk aan het toernooi. Uiteindelijk sloot hij het toernooi ook erg plezierig af met een klinkende toernooiwinst.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: