Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Jeroen heeft het niet gemakkelijk in bekerwedstrijd

Naast de competitie stonden er ook drie wedstrijden voor de Souburgse Beker op het programma. De partijen waren allen uit de kwart finale. Enkel de partij Robin Bosters-Jean-Pierre van Gemert moet nog gespeeld worden. Ze hebben daar niet echt veel tijd meer voor aangezien de wedstrijd voor 26 februari 2017 al gespeeld moet zijn.

Dan de wedstrijden die wel gespeeld werden. Allereerst de partij tussen Xander Joosse en Jeroen Hekhuis. Xander is soms nog wel eens wisselvallig en wisselt wat mindere partijen af met wat goeie potjes schaak. Zo ook tegen Jeroen liet onze kersverse Zeeuws kampioen zich van z'n goeie kant zien. Xander leek zelfs wat beter te staan, al was het volgens Jeroen nog niet zo duidelijk en ook zeker niet gewonnen. In het eindspel had Xander een goede kans om verlenging af te dwingen. Helaas ging het mis. Xander verloor een stuk in een toreneindspel en daarmee was zijn bekeravontuur afgelopen.

170126 beker01

Jeroen Hekhuis (links) heeft het niet gemakkelijk in zijn partij tegen Xander Joosse.

 

Martin de Bock speelde met de witte stukken tegen Roeland Alders. Roeland speelt soms nog wel eens de Wolga en daar houdt Martin niet zo van. In plaats van te slaan op a6 verkoos Martin b6 te spelen. Kan allemaal prima en het scheelt een open lijn, hetgeen zwart graag wilt. Daarna deed Martin het niet helemaal soepel en kwam Roeland erg prettig te staan. Uiteindelijk werd het voordeeltje uitgebreid en moest Martin er de brui aan geven.

Hans Groffen had al snel een goede stelling tegen Alex Jonkheer. Het vermoeden was dat de partij vrij rap klaar zou zijn. Dit viel nog tegen al bleef Hans duidelijk de bovenliggende partij. In het verre toreneindspel had Hans wat pionnen meer en dat materiaalvoordeel uitte zich tot een vol punt.

170126 beker02

Hans Groffen plaatste zich voor de halve finale door Alex Jonkheer te verslaan.

 

Kwartfinale Beker van Souburg
Martin de Bock-Roeland Alders * 0-1
Hans Groffen *-Alex Jonkeer 1-0
Xander Joosse-Jeroen Hekhuis * 0-1
Robin Bosters-Jean-Pierre van Gemert n.n.b.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: