Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Eerste team geeft overwinning bijna uit handen

Het eerste team heeft op de valreep een benauwde 4,5-3,5 overwinning uit het vuur gesleept. In de slotfase mocht men daar blij mee zijn terwijl de fase ervoor zelfs prognoses gedaan werden voor een 6-2 overwinning voor Souburg.

De wedstrijd begon met twee tamme remises bij de borden van Jeroen en Robin. Beide heren zagen geen heil om de partij verder te spelen en kozen eieren voor hun geld. Op de rest van de borden gelukkig wel vuurwerk.

Rogier kreeg prompt een stuk in z’n schoot geworpen. Met de zet f5 was het gevaar direct geweken. De witspeler probeerde er met een alles of niets poging nog wat van te maken, maar Rogier gaf geen krimp en bleef simpel overeind.

De stukken werden door de schakers van Overschie toch al graag in de aanbieding gedaan, maar uiteindelijk profiteerden de Souburgers niet optimaal. Dit bij de partijen van Corné en Roeland, maar daar later meer over.

Henrik leek in de problemen te komen, maar zijn tegenstander koos niet de beste voortzetting waardoor Henrik opeens goed stond en de stukken van zijn tegenstander pardoes verkeerd stonden gepositioneerd. Het was dan ook behoorlijk stil achter de andere kant van het bord. Uiteindelijk wred de partij dan ook netjes naar de winst gespeeld door Henrik.

René had een origineel nieuwtje in de opening gebracht en het gaf hem zowaar nog zijn gewenste stelling ook. Zijn tegenstander wist er toch wel wat moois van te maken en eventjes leek het erop dat René te kort zou komen. Met twee pionnen minder hield hij netjes remise. Het had ook een boertje kunnen zijn, maar dan was de activiteit ver te zoeken geweest. Doordat de stukken van René goed meededen werd de partij knap naar remise gestuurd.

Zo werd het dus 3,5-1,5 in ons voordeel met Bert, Corné en Roeland nog bezig. Corné stond vanuit de opening niet fris en in die partij leek er dan ook niet meer te halen dan een remise. Roeland speelde een zeer wisselvallige partij. Zijn tegenstander deed met hem mee. In het middenspel waren er genoeg kansen voor Roeland om de partij in het voordeel te beslissen na een stuk gegrepen te hebben, maar de trekker werd niet over gehaald. Inmiddels had Bert in zijn potremise stelling de knuppel in het hoenderhok gegooid. Als Bert nog had afgewikkeld naar ongelijke lopers dan was de vrede snel getekend. Dit deed Bert niet en opeens was het pionneneindspel prompt verloren. Een tegenvallertje dus, waarmee de wedstrijd weer spannend werd.

Roeland was inmiddels zo ver gegaan dat hij in de tijdnood definitief zijn voordeel verspeeld had. Met een stuk meer was het de witspeler die voor de winst kon gaan doordat een zeer vervelende pion op e7 niet te verwijderen was. Wit zag winst niet en koos voor zetherhaling terwijl de overwinning voor het oprapen lag. Roeland wist niet hoe snel hij het remiseaanbod moest accepteren!

Corné had inmiddels zijn slechte stelling omgetoverd in een goede stelling door ook een stuk cadeau gekregen te hebben. Ook aan Corné was het niet gegund om met deze weelde om te gaan. Het stuk verdween en het toreneindspel was remise. De vrede werd dan ook getekend waarmee we met 4,5-3,5 wonnen en we in de slotfase niet mochten klagen.

Souburg-Overschie 4,5-3,5

  1. Tiggelman , R. (René) 2173 - Brandenburg , E. (Erik) 2147 remise
  2. Hekhuis , J. (Jeroen) 2093 - Fokkink , R.J. (Robbert) 2108 remise
  3. Bosters , R. (Robin) 2096 - Feelders , C.W. (Cor) 1994 remise
  4. Westerweele , H. (Henrik) 1957 - Jong de, M.M. (Maurits) 1978 1 - 0
  5. Gemert van, R. (Rogier) 1854 - Hopman-Been , R. (Rob) 1913 1-0
  6. Henderikse , H.M. (Bert) 1937 - Segers , A.J. (Albert) 1960 0 – 1
  7. Alders , R.M. (Roeland) 1955 - Terluin , J.M. (Marcel) 1889 remise
  8. Boogaard , C. (Corné) 1847 - Erdtsieck , S.R.R. (Serge) 1725 remise

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: