We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Roel's panna eindigt in eigen doel

 

Een niet helemaal nodige nederlaag maakte afgelopen zaterdag een eind aan het laatste beetje hoop dat SKS nog mocht koesteren op de titel in de klasse 3F.

Het was al tamelijk vroeg duidelijk dat een overwinning er niet in zou zitten, maar een gelijkspel leek toch zeker haalbaar. Bij een 4 – 3 achterstand was alleen Roel nog bezig. Roel had heel de partij met ijzeren hand geregeerd en stond na de eerste tijdcontrole een kwaliteit en een pion voor zonder dat zijn tegenstander daar ook maar het geringste greintje van compensatie voor had. Het leek een kwestie van simpel uittikken, maar Roel wilde meer. Het moest op zijn Braziliaans: met show, met vuurwerk, met gillende vrouwen op de tribune. Roel offerde een volle toren en ging op jacht naar de vijandelijke koning. De zwarte koning werd van c6 helemaal naar b3 gejaagd en vervolgens weer terug naar c7 …. zonder dat er een manier werd gevonden om hem mat te zetten!  Uiteindelijk vond de koning een veilig plekje en stond Roel gewoon een toren achter. In plaats van als held dansend op de tafels  in de Souburgse horeca eindigde Roel zijn dag thuis voor de televisie, kijkend naar All You Need is Love.  Naast hem een Braziliaanse die hem af en toe troostend over zijn bolletje aaide, dat dan weer wel.

Voorafgaand aan de meltdown van Roel was het maar een gezapig middagje geweest. Jeroen, René en Corné speelden kleurloos remise. Bert, die als voorbereiding op zijn tijdelijke emigratie naar Londen met 1.c4 opende,  kwam ook niet verder dan een half punt. Een saai potje waarvan Bert na afloop bij de Chinees nog een spannend verhaal  probeerde te maken. Torenoffers, kwaliteitsoffers, het had er allemaal bijna ingezeten, als, als, als…. Zijn teamgenoten leken niet erg overtuigd, hadden in elk geval meer interesse voor al het lekkers dat op tafel kwam.

Zowel Henrik als Robin kregen een pionoffer voor hun kiezen en bezweken na één of twee onnauwkeurige zetten aan de actieve stukken van hun tegenstanders . De enige overwinning van de dag kwam op naam van Rogier van Gemert. Voor diegenen die hun ogen nu niet geloven zal ik het nog een keer schrijven:  de enige overwinning van de dag kwam op naam van Rogier van Gemert. En vooruit, voor Rogier zelf die vond dat hij bij de Chinees te weinig bewierookt werd, schrijf ik het zelfs een derde keer op: de enige overwinning van de dag kwam op naam van Rogier van Gemert. Zijn tegenstander was de ex-Zeeuw Peter Monté, die voorafgaand aan de wedstrijd samen met Bert nog even herinneringen ophaalde aan de mooie,  vervlogen jaren in het begin van de 20e eeuw. Peter Monté gokte waarschijnlijk een beetje op de tijdnood van Rogier toen hij een stuk offerde, maar het was bij lange na niet genoeg om Rogier te laten schrikken. Het materiaal werd dankbaar aanvaard en even later kon Rogier zijn eerste overwinning van dit seizoen noteren.

 

Souburg            1986 Rijswijk                      1974   3-5

FM René Tiggelman  2227 Alexander Cupido              2102   ½-½

Jeroen Hekhuis     2169 Rob van Helvoort              2095   ½-½

Robin Bosters      2068 Jelle Bulthuis                1959   0-1

Bert Henderikse    1963 Frans Hoynck van Papendrecht  2024   ½-½

Henrik Westerweele 2007 Alfonso Gallardo Banez        1985   0-1

Roel Schroevers    1827 Roel Leezer                   1957   0-1

Rogier van Gemert  1818 Peter Monte                   1886   1-0

Corné Boogaard     1811 Harry van der Stap            1780   ½-½ 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: