Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Eerste team komt er in Krimpen niet aan te pas

Het eerste team heeft na drie knappe overwinningen de vierde wedstrijd moeten bekopen met een nederlaag. In en tegen Krimpen aan de IJssel werd terecht met 5-3 verloren. 

We wisten van tevoren dat Henrik er niet bij zou zijn omdat hij tussen de oudjes zou zitten op Benidorm. Daar is komende week een schaaktoernooi en Henrik wilde naar warmere oorden. Opvallend was wel dat Bert er wel bij was deze keer en dat hij niet met Henrik naar Benidorm ging. Dan de wedstrijd zelf maar voordat er nog meer onzin uitkomt.

Al snel speelden we met 7 tegen 7 aangezien het bij Corné niet helemaal naar wens was gegaan. Hij moest aantreden tegen een jochie van 12 jaar oud. Verder kon je goed zien dat deze jongen behoorlijk wat talent had. Vervelend voor Corné, maar de partij was snel klaar. De opening werd niet helemaal goed gespeeld en een offer op f7 bracht al dat het duidelijk was dat Corné ging verliezen. 

Ook bij Jeroen ging het niet goed. Vanuit het begin zat hij eigenlijk niet lekker in de wedstrijd. Een onoplettendheidje kostte een kwaliteit. Na nog wat doorgemodderd te hebben was ook daar een nederlaag een feit.

Een rondje langs de borden gaf ook niet zoveel goede hoop al waren er wel twee lichtpuntjes, of beter gezegd lichtpunten. René en invaller Albert hadden beiden een goede stelling met hoop op een overwinning. Albert moest uiteindelijk ingaan op zetherhaling, terwijl hij kort daarvoor een simpel stukwinst gemist had. Ondanks een aardig resultaat toch een kleine tegenvaller. René greep wel de winst. Met zijn torens drukte hij op de zwakke c-pion van zijn tegenstander. Zijn opponent probeerde zich nog los te wurmen, maar René liet zijn prooi niet meer los. Daarmee werd de stand 2,5-1,5 voor de thuisploeg.

De overige vier borden gaven weinig hoop op wat matchpunten. Rogier speelde solide, maar had niet direct aanknopingspunten om een vol punt te pakken. Een ongelijk lopereindspel (met beiden een toren) werd uiteindelijk dan ook remise, aangezien er echt niets meer uit te halen viel. 

Roeland had inmiddels een verloren stelling opgebouwd. Vanuit de opening leek er nog weinig aan de hand, maar toen wit zijn zwarte loper op f6 kon ruilen tegen een paard, werd het duidelijk minder voor Roeland. Zijn koningsstelling was aan gruzelementen en wit bouwde langzaam een aanval op de zwakke punten van de captain. Net na de tijdnood was het dan ook gedaan en werd het 4-3 voor Krimpen. 

Met Bert en Robin nog bezig zou je zeggen dat er eventueel nog een gelijkspel mogelijk zou zijn, maar gezien de stellingen was dit helemaal niet het geval. Robin had weliswaar een pion te pakken vanuit de opening, maar zijn tegenstander had prima actief spel hiervoor. De pion moest worden teruggegeven en wat overbleef was een toreneindspel met beiden 3 gezonde pionnen op de koningsvleugel. Ook hier was niet meer te halen dat een remise. 

Bert speelde daarmee prompt alleen nog maar voor de bordpunten. In het middenspel had onze nestor een pion verloren voor wat kleine kansjes. Uiteindelijk was het 3 tegen een 1 pion op de koningsvleugel, waar Bert degene was met dat schamele pionnetje. Toen die arme pion ook nog van het bord verdween bleef over dat beide heren een toren hadden en Bert zijn tegenstander 3 g-pionnen, tegenover 0 pionnen voor Bert. Wellicht had theoretisch mat achter de paaltjes nog gekund, maar Bert moest alle zeilen bijzetten om een halfje uit het vuur te slepen. Wellicht dat zijn tegenstander de kans op meer had laten liggen, maar Bert kreeg na zwaar ploeteren toch loon naar werken met een half puntje. 

Zodoende een 5-3 nederlaag. Geen schande tegen een van de betere teams uit deze klasse al hoop je voor aanvang van de wedstrijd op meer.

Krimpen aan den IJssel (2051)-Souburg (1960) 5-3
1. FM Harold van Dijk (2300)-FM René Tiggelman (2245) 0-1
2. Dolf Meijer (2208)-Robin Bosters (2053) remise
3. Wiggert Pols (2016)-Jeroen Hekhuis (2152) 1-0
4. Peter Glissenaar (2097)-Roeland Alders (1928) 1-0
5. Marcel Glissenaar (2008)-Bert Henderikse (1945) remise
6. Bart Dubbeldam (2013)-Rogier van Gemert (1804) remise
7. Arne Pols (1932)-Albert Vermue (1706) remise
8. Lucas Nguyen (1836)-Corné Boogaard (1848) 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: