We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Eerste krijgt pak op de broek

Het eerste team heeft afgelopen zaterdag een flink pak op de broek gehad. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd maar liefst met 6,5-1,5 verloren van het sterke CSV.

 

Al snel werd duidelijk dat het een lastige middag zou gaan worden. Onze teamtopscorer Jeroen had het al snel moeilijk. Zijn tegenstander, overigens de sterkste speler van de tegenstander, offerde een kwaliteit voor actief spel. De witte stukken werkte niet samen en de sterke zwarte loper was fantastisch. Jeroen probeerde de schade te beperken, maar moest zich toch gewonnen geven. Dat betekent ook dat zijn ongeslagen status van een paar jaar aan diggelen is.

 

Na een remise van Henrik W. was het de beurt aan René om een nederlaag te slikken. Henrik had overigens een aardige partij gespeeld. Hij offerde een pion en kreeg actief spel. Zelf zei hij dat hij waarschijnlijk met een andere afwikkeling naar een gewonnen eindspel had kunnen gaan. Nu bleef er een remise-eindspel over.

 

René had al snel een goede stelling en leek daarmee in ieder geval voor Souburg wat terug te doen. Na pionwinst kreeg onze kopman een kwaliteit in de schoot geworpen. Was overigens uit nood geboren voor zijn opponent. Echter bleef deze met een zeer sterk paard op f6 achter. René had misschien de boel een beetje onderschat, raakte de draad kwijt en verloor.

 

De gifbeker was daarmee nog lang niet leeg. Corné had in een rommelige partij een stelling waar niemand wat van snapte. Er bleek weinig aan de hand, maar na afwikkeling van wat stukken bleef een Cees Rouw-loper over tegen een goede loper voor zijn opponent. Deze wist dan ook de partij in winst om te zetten en daarmee werd het 3,5-0,5 in ons nadeel.

 

Robin was het volgende slachtoffer die een nederlaag aangesmeerd kreeg. Vanuit de opening was er niets aan de hand. Sterker nog, Robin had eigenlijk een prima stelling. Na pionverlies kon hij nog een keer terugkomen in de partij, maar hij kon de variant daarna niet vinden in de tijdnood. Daarna was het dubbel lopereindspel gewoon verloren en was de match gespeeld. 0,5-4,5.

 

Bert had gedurende zijn partij een redelijk evenwichtige stelling. Beiden hadden misschien wat kleine kansen op een betere voortzetting, maar uiteindelijk werd de vrede getekend. 1-5.

 

Henrik P. deelde in de malaise van zijn teamgenoten. Na een stroef begin kwam hij beter en beter te staan. Het eindspel met een goede loper voor Henrik tegen een gaar paard van zijn opponent kon net niet gewonnen worden. Remise zou dus een logisch vervolg zijn, ware het niet dat Henrik zijn loper cadeau deed en alsnog tegen een nederlaag aanliep. 1-6.

 

 

Roeland was als laatste aan het prutsen. Vanuit de opening had hij een prima stelling, maar hij vergat het voordeeltje niet verder uit te bouwen. De stelling voor wit verslechterde per minuut. Zwart had de trekker waarschijnlijk een paar keer over kunnen halen, maar vergat dit. Ook hier een sterke loper tegen een zwak paard. Het paard was van Roeland. Zijn tegenstander deed het echter niet handig en Roeland kon nog ontsnappen naar remise. 


Zodoende een flinke afstraffing met 6,5-1,5. Volgende keer tegen HWP 3 hopelijk een sportief revanche met een klinkende uitzege. Het zal niet gemakkelijk worden want HWP 3 staat in de gevarenzone. En men weet een kat in het nauw maakt rare sprongen. 2 april weten we hoe die wedstrijd gaat verlopen.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: