Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Eerste team gaat de bietenbrug op

Het eerste heeft de Zeeuwse derby tegen Goes met 5-3 verloren. In een spannend duel kon niet voorkomen worden dat de punten in Goes bleven.

 

Robin liep al snel achter de feiten aan tegen de Goese aanwinst Jos van der Knaap. Een nederlaag was het gevolg. Daarna kon het allemaal kanten op. Henrik Westerweele trakteerde Remco van de Braak op een nederlaag, terwijl de andere Henrik mist tastte tegen Joey G. Daarna werd het 3-1 doordat Corné blunderde in goede stelling.

 

Met nog vier partijen bezig was het nog niet beslist. Roeland stond weliswaar duidelijk wat minder tegen Louis Nieuwenhuijse, maar de stellingen van René, Jeroen en Bert waren kansrijk te noemen. Jeroen had tegen Joey B. een pionnetje verzilverd, maar de stelling was daarna allerminst direct gewonnen. Wellicht dat daarvoor door Jeroen een betere voortzetting gespeeld had kunnen worden.  Daarna kon de zwartspeler met actief spel redelijk eenvoudig remise houden. Een tegenvaller dus.

 

Deze was er ook bij René. In een paardeindspel leek het er even op dat hij een vol punt kon incasseren tegen Sven Stange. René bleef het proberen, maar zijn opponent was te stug om te verslaan. 4-2 dus.

 

Met Bert en Roeland nog bezig zag het er niet best uit. Roeland stond zo'n beetje pat, nadat hij een remiseaanbod had afgeslagen en een paar mindere zetten gespeeld had. Een nieuw remiseaanbod werd uit armoede aangenomen, want elke winstpoging zou eindigen in een nederlaag. Helaas betekende dit dat de mtachpunten ook in Goes bleven.

 

Bert speelde uiteindelijk ook remise vlak nadat Roeland dit gedaan had. Onze nestor had de partij tegen opponent Rinus Burgerhoff blijkbaar in zijn voordeel kunnen beslissen, maar uiteindelijk ging zijn pluspion verloren en was de angel uit de stelling.

 

Een zure nederlaag. Ook waren er in deze wedstrijd weer genoeg kansen om een goed resultaat te halen. Het kwartje viel helaas weer de verkeerde kant op.

 

Goes-Souburg 5-3:

1. Joey Grochal (2188)-Henrik Porte (2184) 1-0

2. Sven Stange (2068)-René Tiggelman (2264) remise

3. Joey van de Braak (1803)-Jeroen Hekhuis (2150) remise

4. Jos van der Kaap (2222)-Robin Bosters (2024) 1-0

5. Remco van de Braak (1925)-Henrik Westerweele (1919) 0-1

6. Louis Nieuwenhuijse (1971)-Roeland Alders (1914) remise

7. Rinus Burgerhoff (1943)-Bert Henderikse (1962) remise

8. Maxim le Clercq (1870)-Corné Boogaard (1876) 1-0

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: