We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Souburg uitgeschakeld in de landelijke beker

Souburg is uitgeknsbekerd. Thuis werd van Dordrecht verloren: 1-3.

Jeroen was als eerste klaar. Hij had vanuit de opening al snel een klein nadeeltje. De zwarte stelling piepte en kraakte, maar werd ook nauwkeurig verdedigd. Zijn sympathieke tegenstander had helaas in de gaten dat hij niet te veel van zijn stelling moest vergen en forceerde remise. 

Bij Henrik stond er al rap een sterke knol op e5 in zijn stelling te gluren. Wit verkreeg daarmee makkelijk spel. Uiteindelijk resulteerde dit in een onoverbrugbare materiaalwinst, waardoor Dordrecht op voorsprong kwam.

Robin keek lange tijd tegen een Stonewall-opstelling aan. Boem Boem Bosters kon er geen bres in slaan en remise leek een logisch gevolg. Door ontwikkelingen op de andere borden werd er echter doorgespeeld. Robin raakte in de uitvluggerfase de draad kwijt en verloor dus nog onverhoopt.

Tenslotte René die het met wit mocht opnemen tegen een collega Fidemeester. René wist een pion te winnen en in het verre eindspel creëerde hij een eindspel met paard en een pion tegen 2 pionnen. Technisch gewonnen, maar René zag even niet zo snel hoe en hij liet daarbij heel ongelukkig toe dat een stelling voor de derde keer op het bord kon komen. Een terechte remiseclaim volgde en dat was het laatste wapenfeit van Souburg in de landelijke bekercompetitie.

  Souburg 2089 - Dordrecht 2131 1-3
1. René Tiggelman 2264 - Mark Timmermans 2355 remise
2. Jeroen Hekhuis 2150 - Rik de Wilde 2171 remise
3. Robin Bosters 2024 - Lennard den Boer 2050 0-1
4. Henrik Westerweele 1919 - Jacques Hennekes 1948 0-1

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: