Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René loopt verder uit in competitie

Waar Jeroen Hekhuis en Roeland Alders verstek hadden laten gaan in de competitie om uiteenlopende redenen was het René Tiggelman die wel meedeed in de elfde ronde van de competitie. In de partij tegen Roel Schroevers had hij al snel de overhand omdat Roel de opening niet geheel goed had uitgevoerd. Daarna kwam de techniek om de hoek kijken en moest Roel toezien hoe hij naar een nederlaag gespeeld werd. Daarmee pakte hij de volle buit terwijl Jeroen en Roeland geen punten verzamelden voor de competitie.

De zoon van René, Vincent genaamd, was overigens als eerste klaar. Een blunder leverde Eric van Driel een stuk op en zodoende een overwinning.

Bij Johanna Brouwer was het eigenlijk nog erger. Tegenstander Martin Koolhoven kreeg na een zet of tien pardoes een dame cadeau. Johanna deed de tweede zet van een zetvolgorde als eerste. Dat was niet geheel handig.

Paul van Rooijen had een stap 2 opgave op het bord. Uitschakelen verdediging weg+hout. Paul pakte een paard of f3 en die dekte de loper op d4 en die stond daarmee prompt niet meer gedekt. Tegenstander Kees Polderman had het niet gezien, maar gaf wel meteen op na deze combinatie.

Brandon Haasbroek en Merijn van Broekhoven deelden het punt. Merijn had een pionnetje veroverd en daarbij had Brandon ook niet zo heel veel bedenktijd meer over. Brando bood remise aan en Merijn kon niet direct een betere voortzetting vinden en vond het ook wel best om het punt te delen.

Jan Engelen speelde slordig tegen Joas Fontijn en er kwam een interessante stelling op het bord. Uiteindelijk was Jan net bij de les en moest Joas toezien dat zijn partij alsnog verloren ging.

Competitie 2019/2020 ronde 11

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: