Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Een bock (of twee bokken) tegen Tiggelman

In de competitie stond afgelopen donderdag de achtste ronde op het programma. De interessante confrontatie tussen Jeroen Hekhuis en René Tiggelman stond op het programma dus dat beloofde wat.

De neutrale kijker kwam dan ook aan z'n trekken, want er werd naar horen zeggen een boeiend gevecht gestreden tussen de beide heren. Jeroen moest alle zeilen bijzetten om René niet naar een gewonnen stelling te leiden. De vice kampioen van vorig jaar kon uiteindelijk naar een loper eindspel afwikkelen waarbij de lopers niet dezelfde kleur bestreken. Normaal remise, maar Jeroen schoot een bok. Jeroen dacht dat René een doorbraak had, maar dat bleek niet zo te zijn. De pion die hij bij de combinatie zou slaan kon natuurlijk nooit meer terugkomen. Deze vlaag van verstandsverbijstering kwam hem duur te staan, want de voortzetting die hij verkoos boven de remisevariant was direct verloren.

De echte Bock speelde ook tegen Tiggelman en wel tegen Vincent. Helaas voor de familie Tiggelman kon hier Martin het punt op zijn palmares bijschrijven.

Verrassend was de nederlaag van Martin Koolhoven op Alex Jonkheer. Geen idee wat er op dat bord heeft afgespeeld!

Het duel der Kezen was er een waarbij Kees wist te winnen van Kees. Kees met de zwarte stukken was Kees Verberkmoes en die wist naamgenoot Kees Polderman te verslaan.

De familie Brouwer had een prima avond en kon twee punten mee naar huis nemen. Johanna won van Ingel Baaijens, terwijl Willem Joas Fontijn versloeg. 

Paul van Rooijen probeert van de onderste regionen weg te komen. Met een overwinning op Brandon Haasbroek klimt hij langzaamaan naar boven en is de top twintig in zicht.

Hans Groffen wist overigens Max Toetenel te verschalken en Albert Vermue was te sterk voor Jan Engelen.

Competitie 2019/2020 ronde 8

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: