We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

René wint op de valreep

In de zevende ronde van de competitie hebben de nummers één en twee van de ranglijst geen fout gemaakt. René Tiggelman won van Max Toetenel, terwijl Roeland Alders de volle buit pakte tegen Bert Henderikse.

De partij tussen René en Max was er een waarbij het eerst leek dat René wel zou gaan winnen. Na de opening stond hij prima, al had hij niet direct kans op de winst. Daarna werd het allemaal wat minder duidelijk. in het eindspel had René nog een grapje en daar tuimde Max helemaal in. Waarschijnlijk was er helemaal niets aan de hand en zou de partij wellicht in remise zijn geëindigd.

Roeland had een leuke partij tegen Bert. Vanuit de opening moest Roeland een pion cadeau geven aan de ervaren Bert, maar daar tegenover stond wel het loperpaar en actief spel. Waarschijnlijk is het allemaal niet heel sterk voor wit, maar Roeland bleef aandringen. Een blunder in tijdnood gaf Roeland een kleine kwaliteit voordeel. Twee pracht lopers tegen een toren. Na wat kunst en vliegwerk in tijdnood zag Bert dat verder spelen geen zin meer had.

Martin de Bock moest zijn meerdere erkennen in Carl Schoor. Waar het mis ging weet ik niet precies, maar volgens mij was het niet nodig gezien de stelling op het bord om te verliezen.

Roel Schroevers had een mooie avond door te winnen van Kees Verberkmoes. Vanuit de Engelse opening (nu mag je die nog spelen, maar in de nabije toekomst is het Brexit) had Roel al een pion vergaard. Gedurende de partij kwamen er nog twee pionnen bij en toen Roel zijn toren ook nog eens actief kon maken vond Kees het wel welletjes.

Alex Jonkheer stond slecht tegen Kees Polderman en daarmee was hij erg stil. Kees had namelijk een kwaliteit van de arme Jonkheer afgesnoept en dat deed zeer. Kees kon de winst niet vinden en gaf de kwal terug. Daarmee stond hij met een losse a- en b-pion tegen prompt verloren. Het toreneindspel werd opgegeven.

Vincent Tiggelman kende weinig problemen met Jan Engelen, terwijl Jean-Pierre van Gemert met wat moeite won van Joas Fontijn. Joas verweerde zich prima, maar het krachtverschil bleek toch te groot.

Frans Baljeu en Willem Brouwer deelden het punt, waar Ingel Baaijens het goed doet. Dit keer won hij van jeugdspeler Brandon Haasbroek.

 

Competitie 2019/2020 ronde 7

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: