We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen heeft nog maar weinig zetten gedaan in deze competitie

Jeroen Hekhuis moest de eerste twee ronden verstek laten gaan, maar was er in de derde en vierde ronde wel bij. Veel zetten heeft Jeroen echter nog niet in de benen. Vorige week waren het tegen Merijn veertien zetten, nu iets meer. Tegen Vincent Tiggelman werden namelijk zeventien zetten gehaald toen Vincent zijn dame wegblunderde. Daarvoor was er waarschijnlijk niet veel aan de hand. Wit leek prettiger te staan, maar waarschijnlijk had zwart geen problemen. Jeroen gooide de trukendoos open en Vincent tuimde er met open ogen in.

De vader van Vincent had een tijd lastig met Albert Vermue. Albert hield lang gelijke tred met René, maar moest uiteindelijk in een aanval toch buigen. Albert koos het verkeerde plan met Pd6. Het paard staat daar best leuk, maar daarmee 'vergat' hij zijn koning en werd de verdediging opengereten.

Alex Jonkheer had een lange partij tegen Eric van Driel. Volgens mij waren er kansen voor de beide heren op wat meer dan de remise die uiteindelijk overeengekomen werd.

Johanna Brouwer had de uitgelezen mogelijkheid om Carl Schoor op een nederlaag te trakteren. Als NOS teletekst 'op een nederlaag trakteren' nog steeds gebruikt (in dit geval bij Feyenoord tegen AZ) dan mag de competitieleider hier ook nog wel gebruik van maken. Carl leek overigens goed te staan tot op een gegeven moment de angel er wel wat uit was. Op dat moment blunderde Johanna de partij weg. Helaas voor haar want er lagen goede mogelijkheden om de partij te kantelen. Carl mocht uiteindelijk de felicitaties in ontvangst nemen.

Johanna haar man Willem kwam niet verder dan een remise tegen Merijn van Broekhoven. Laatstgenoemde is daarbij van de hatelijke nul af. Merijn won al snel een pion, maar daarna kwam hij iets in de problemen met de positie van zijn dame. Willem kon niet profiteren van dit feit en daarna was het Merijn die het initiatief weer in handen nam. Waarschijnlijk heeft hij een goede, actieve voortzetting gemist en daarmee was de rek wel uit de stelling.

Martin de Bock had al snel een pion te pakken tegen Jan Engelen en daarbij leek het allemaal een gemakkelijke avond te worden voor Martin. Tegenstander Jan weerde sich kranig en daarmee was de strijd niet zomaar gestreden. Jan was daarna iets te gretig door met zijn toren op g2 een pion mee te pikken. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de loper op b7 wist wel raad met de arme toren van Jan. Jan gaf teleurgesteld op.

1920competitie04 02

Martin de Bock kreeg tegen Jan Engelen een toren cadeau.

Bram Baljeu heeft na een klein jaartje sabbatical de draad in de Souburgse competitie weer opgepakt. Tegen Kees Polderman kwam hij in een eindspel met een pion meer. Voor Kees was het eindspel niet meer te houden en daarmee luidde Bram een prima comeback in.

1920competitie04 03

Bram Baljeu in zijn rentree op Souburg tegen Kees Polderman.

Broer Frans deed het wat minder goed of moeten we de credits aan zijn tegenstander Brandon Haasbroek geven? Brandon deed het eigenlijk best aardig tegen Frans en de grappen die in de stelling zaten werden geneutraliseerd. Vanuit het toreneindspel werd een terechte remise gehaald.

Joas Fontijn en Ingel Baaijens speelden ook remise. In het eindspel leek Ingel de iets betere kansen te hebben, maar vonden de beide heren het wel prima om het punt te delen.

1920competitie04 01

Joas en Ingel deelden na een lange strijd het punt.

Competitie 2019/2020 ronde 4

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: