We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Tiggelman vs Brouwer 2-0

Waar het een erg mooie avond was in huize Tiggelman was het behoorlijk somber bij de familie Brouwer. Johanna en Willem werden beiden door het kroost van René naar huis gestuurd met een nederlaag en daar waren de Brouwertjes niet blij mee. In huize Tiggelman was het feest compleet want papa René won zelf ook zijn partij en daarmee konden ze met maar liefst drie overwinningen naar huis!

René wist Alex Jonkheer al vrij snel te verschalken. Alex had de opening nog niet eens zo slecht behandeld, maar hij was daarna niet meer bij machte om er iets moois van te maken. René wist wel raad met de mindere zetten van Alex en de winst was binnen.

Laura moest aantreden tegen Johanna. Johanna speelt leuke partijen, maar Laura is wat sterker en dat kwam in de partij ook uit. De koning van Johanna werd flink onder vuur genomen en dat resulteerde uiteindelijk in mat.

ls

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura Tiggelman - Johanna Brouwer

1. Pe6!, fxe6 2.fxe6, Pe2?!, 3. Txe2, Lxa1 4. Dg6!,, De7? 5. Dh7 1-0

 

Vincent maakte de Tiggelman-trilogie compleet door te winnen van Willem. Er leek weinig aan de hand en in het middenspel leek Willem zelfs beter te staan. Willem liet zich in het eindspel echter foppen en dat kostte een dame. Op de foto hieronder de slotstelling van deze partij.

1920Competitie03 04

Hierbij de verschrikkelijke eindstelling voor Willem. Vincent was er overigens erg content mee.

Overigens viel de malaise bij Willem nog wel mee als je de partij van Jeroen Hekhuis en Merijn van Broekhoven gezien had. Je moest er snel bij zijn want na veertien zetten was deze partij al ten einde. Merijn behandelde de opening niet echt zorgvuldig en dat kwam hem snel duur te staan. Jeroen zijn stukken ging als een mes door de boter en Merijn moest er de brui aan geven aangezien de partij niet meer te redden viel.

1920Competitie03 01

Links zie je Alex Jonkheer zwoegen. Rechts is het Merijn van Broekhoven die het moeilijk had.

Roeland Alders speelde tegen Hans Groffen, die tegenwoordig ook geen 2100 elo meer heeft. Een vrije val op de ratinglijst was er voor Hans, maar des ondanks blijft hij wel een Meesterklasse speler omdat HWP nog steeds een groot vertrouwen heeft in haar captain. In de partij tegen Roeland stond hij op den duur wat minder, maar nadat er wat torens en ongelijke lopers overbleven werd de vrede snel getekend.

Leo van den Hooven en Martin Koolhoven waren als langste bezig en maakten er een interessante strijd van. Leo had het betere van het spel vanuit de opening, maar speelde daarna iets te passief. Martin nam het heft in handen en dat leverde een goede stelling op. Waarschijnlijk was er wel ergens de winst te halen, maar die werd niet gevonden, mede door taai verdedigen van Leo. De partij eindigde daarom ook onbeslist.

1920Competitie03 03

Even tijd voor een foto. Hier waren de beide heren nog fris en fruitig.

Ingel Baaijens kon het niet bolwerken tegen Martin de Bock en Joas Fontijn moest zijn meerdere erkennen in Paul van Rooijen.

Brandon Haasbroek speelt dit jaar bij de senoiren en helaas nog niet met succes. Als Brandon zijn kansen weet te benutten gaat hij zeker punten pakken. Tegen Kees Polderman had hij ook zeker wat kansen. Uiteindelijk hield Kees een stuk meer en dat was voldoende voor de winst.

1920Competitie03 02

Brandon en Kees in hun onderlinge confrontatie.

Competitie 2019/2020 ronde 3

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: