Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Bekerwedstrijd geeft prompt nieuwe koploper

Door de 'landelijke' bekerwedstrijd die afgelopen donderdag in ons clubgebouw gespeeld werd tegen Middelburg is er prompt weer een nieuwe koploper. Dit keer is het René Tiggelman die de macht overnam in de interne. Hij speelde net als de oude koploper Jeroen Hekhuis een bekerwedstrijd (zie het oliefantenverslag van René op de site), maar won in tegenstelling tot Jeroen wel zijn partij. Daarmee vergaarde hij ook meer punten voor de competitie en moet Jeroen het nu doen met een tweede plaats.

Dan de partijen in de competitie, want er werd natuurlijk wel geschaakt in deze competitie. Roel Schroevers nam het op tegen Kees Polderman. Kees heeft een goede start in de competitie en staat daarmee erg hoog. Hierdoor krijgt hij nu allemaal betere spelers. Wel zwaar voor Kees, maar het zijn weer eens wat andere spelers waar tegen hij speelt als 'normaal'. Roel nam al snel het heft in handen en al rap was duidelijk dat Kees een nederlaag tegemoet kon zien. Nadat Roel een kwal gewonnen had vond Kees het wel mooi geweest.

Jean-Pierre van Gemert won ook, maar had het een stuk lastiger met Laura Tiggelman, die wel steeds beter gaat spelen. In een wat merkwaardige opstelling vanuit de opening, waarbij Jean-Pierre lang niet rokeerde had Laura de koning van Jean-Pierre uiteindelijk de hoek in gejaagd. In de flinke tijdnood zag ze de juiste weg naar de winst net even niet, waar ze had kunnen afwikkelen naar een gewonnen eindspel. Jean-Pierre kwam hiermee met de schrik vrij.

Kees Verberkmoes en Martin Koolhoven deelden het punt na een lange tactische strijd. Albert Vermue had geen lange en tactische strijd. Bram Baljeu was snel verlost van zijn partij met een pijnlijke nederlaag op zak. Ik zou deze opening nog maar eens met de computer bekijken zou ik zeggen.

Alex Jonkheer stond al snel goed tegen de broer van Bram en dat is Frans. De f-lijn was voor Alex en Frans kon alles maar net bij elkaar houden. Daarna gooide Alex het over een andere boeg en kwam prompt de a-lijn binnenstormen. Frans kon deze manoeuvre niet meer aan en werd daarmee van het bord gezet.

Martin de Bock wist van Jan Engelen te winnen, maar hoe dat ging weet ik allemaal niet. De winst van Robin van Liere op Christiaan de Winter heb ik wel gezien. Beide spelers maakten er een leuke partij van totdat Robin zich verslikte en een kwaliteit verloor. Wel had hij nog wat pionnen die gevaarlijk zouden kunnen worden als Christiaan het wat passief zou aanpakken. Dit gebeurde ook en Christiaan kon de witte pionnen niet meer stoppen.

Joas Fontijn en Jeffrey Gerrits deelden het punt. Joas stond wel wat prettiger, maar zag zo een, twee, drie, niet hoe hij moest winnen. Beide spelers vonden een remise ook wel prima.

 

Competitie 2017/2018 ronde 14

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: