Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Zwart is okay

In de dertiende ronde van de competitie stond de herindeling op het programma. Nu had dit voor de top van het klassement nog niet zoveel invloed aangezien er wat teamwedstrijden op het programma stonden. Aangezien Souburg B op de vrijdag moest aantreden tegen Middelburg speelden Albert Vermue en Roel Schroevers wel voor de competitie. Toevallig mochten de beide heren nog tegen elkaar ook. Roel had zwart en gezien de titel van dit schrijven raadt u het al, Roel won. Zo waren het vier van de vijf partijen waar de zwart speler er met de winst vandoor ging. Enkel Joas Fontijn kon met zwart niet winnen van Anton Nooijen, maar daar later meer over.

Albert en Roel maakten er in hun partij een waar spectakel van en al snel stond het bord in de fik. Naar wat ik begreep uit de analyse was Pe6 van Albert net iets te veel van het goede. Het paard stond daar wel aardig, maar werd uiteindelijk ook een blok aan het been. Roel vond een uitweg en in het middenspel leek het er op dat Roel een pion zou winnen om zo het eindspel in te gaan. Albert vond dit maar niets en blunderde een kwaliteit weg. Roel pakte dit cadeautje met beide handen aan.

Xander Joosse verloor van Kees Verberkmoes. Vanaf het begin stond Xander prettiger en toen hij er een stuk tegen aangooide leek de zwarte koning rijp voor de sloop. Deze stond namelijk flink op de tocht op het midden van het bord. Het nadeel was dat Xander zijn koning nog niet in veiligheid gebracht had en dat speelde hem uiteindelijk parten. 

Carl Schoor greep de winst op Christiaan de Winter. Gemakkelijk ging dat nog niet helemaal, maar het krachtsverschil was duidelijk in het voordeel van Carl.

Robin van Liere greep zijn eerste overwinning van de competitie door nieuwkomer Jeffrey Gerrits te verslaan. Jeffrey speel nog niet zo lang schaak en het leek hem leuk eens een kijkje te komen nemen bij ons op de club. Hij deed het tegen Robin niet eens zo slecht, maar Robin had al net wat meer ervaring.

Anton won met wit van Joas. Op een gegeven moment stonden de witte paarden helemaal in de koningsstelling op d5 en f6 zonder dat ze weggejaagd konden worden. De koning van Joas wilde maar niet mat, maar uiteindelijk kon deze toch niet meer ontsnappen en kon Anton de felicitaties in ontvangst nemen.

 

Competitie 2017/2018 ronde 13

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: