Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Jeroen Hekhuis nieuwe koploper competitie

Na de negende ronde van de competitie hebben we wederom een nieuwe koploper. Na Max Toetenel en Hans Groffen is nu Jeroen Hekhuis de nieuwe nummer één. Eens kijken hoe lang hij het volhoudt.

Jeroen zelf speelde overigens niet achter het bord, maar wel voor barman. Zo kreeg hij toch stiekem wat puntjes voor het wegwerken van zaken achter de bar overgebleven van waarschijnlijk het PKS.

Bert Henderikse bewees zichzelf een uistekende dienst door Max Toetenel te verslaan en Bert nadert daarmee de top 3. Max staan nu nog net derde terwijl Hans Groffen de nummer twee is. Overigens kon Hans niet achter het bord verschijnen.

Het moest er een keer van komen, want beiden staan wel heel erg dicht bij elkaar op de ranglijst. Laura Tiggelman moest aantreden tegen haar vader. René liet zien dat hij nog net de betere speler is van de twee, maar Laura komt er aan.

Martin de Bock verloor van Kees Verberkmoes, terwijl Frans Baljeu het niet kon bolwerken tegen Jean-Pierre van Gemert. De partij tussen Wolfgang Reichpietsch en Bram Baljeu eindigde onbeslist.

Alex Jonkheer wist Ingel Baaijens te verschalken en Jan Engelen wist af te rekenen met Joas Fontijn. De partij tussen Christiaan de Winter en Anton Nooijen werd gewonnen door Christiaan. Anton had een stuk verloren, maar kon in het eindspel prompt nog winnen. Hij zag deze optie over het hoofd waarmee het punt naar Christiaan ging.

Competitie 2017-2018 ronde 9

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: