We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Ronald Steijn weer eerste

Zonder te spelen in de competitie staat Ronald Steijn weer eerste in de competitie. Ronald speelde voor het B-team tegen Goes C en speelde remise, waarmee hij stiekem toch weer wat puntjes bij elkaar sprokkelde. 

Roeland Alders is van de eerste naar de negende plaats gekukkeld. Jeroen Hekhuis was zijn tegenstander en die begon erg voortvarend aan de partij. Het leek ook een kwestie van tijd of Roeland kon wel opgeven. Jeroen vergeleek het langzaam wegdrukken van zijn tegenstander als het openrollen van een blik sardines. Roeland verloor een kleine kwal, maar waarschijnlijk had Jeroen het gewoon allemaal rustig kunnen laten staan om alvorens het blikje met sardines helemaal te openen en de volle buit te pakken. Roeland moest verder met twee torens en een paard tegenover een toren, twee paarden en een loper voor Jeroen. Uiteindelijk was de remisemarge best aanwezig, maar zoals in het begin van de partij zag Roeland een aantal opties over het hoofd. Jeroen kreeg nog een stuk cadeau en daarmee was de partij gespeeld.

Kees Verberkmoes kwam voor het eerst in actie deze competitie. Hij mocht aantreden tegen een van onze talenten van de club, in dit geval Laura Tiggelman. Laura deed het prima tegen Kees en kwam materiaal voor. Een groot nadeel was wel dat haar koning in het centrum bleef staan en daardoor erg kwetsbaar was. Toen Laura verzuimde de dames te ruilen draaide de rollen om en kwam de kwetsbare koning van Laura in de problemen. Uiteindelijk was het Kees die de winst greep.

De vader van Laura wist ook niet te winnen en dat voor de derde keer op rij. In evenveel potjes werd er drie keer remise gespeeld. Dit keer mocht Bert het halfje mee naar huis nemen. Vanuit een ietwat tamme opening kreeg René de regie in handen. Bert moest op zijn tellen passen. René kon echter geen winstplan vinden en de partij eindigde daarmee onbeslist. Laura en René staan naast elkaar op de ranglijst. Zou er volgende week een vader/dochter clash op het programma staan?

Xander Joosse heeft niet de beste vorm alhoewel hij wel het HWP-toernooi afgelopen zaterdag op zijn naam schreef. In de competitie heeft hij het nog niet laten zien in ieder geval. Waar hij de vorige ronde snel van Jeroen Hekhuis verloor werd ditmaal een snelle nederlaag tegen Bram Baljeu geleden. Een niet correct stukoffer leidde de nederlaag in. Bram zal deze partij nog wel even in de computer gooien, maar ook deze zou het stukoffer verwerpen.

170921 Schaken competitie 03 01

Xander Joosse in gedachten tegen Bram Baljeu.

Wolfgang Reichpietsch deelde het punt met Frans Baljeu, maar wat er exact gebeurde weet ik niet. Overigens was dit ook geheel niet duidelijk in de partij tussen Alex Jonkheer en Anton Nooijen. In deze partij leek er wel een ware doorgeefstelling op het bord te staan. Alex stond duidelijk wel erg goed dat was in het begin nog duidelijk. Daarna werd het bord in de fik gestoken en was elke uitslag mogelijk. De koning van Anton stond op de tocht, maar zijn a-pion was bijna tot dame gepromoveerd. Het bleef lang onduidelijk, maar uiteindelijk wist Alex het punt over de streep te trekken.

170921 Schaken competitie 03 02

Alex Jonkheer weet niet hoe hij Anton Nooijen mat moet zetten.

Kees Polderman wist de overwinning te pakken tegen Jan Engelen. In een gelijkopgaande strijd krwwg Kees een kwaliteit te pakken en dat bleek uiteindelijk net genoeg voor de winst.

Overigens voor de liefhebbers hieronder nog het notatiebiljet van de partij tussen Alex en Anton voor wie deze bizarre partij nog na wilt spelen.

170921 Schaken competitie 03 03

Competitie 2017/2018 ronde 3

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: