Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Ronald Steijn eerste koploper

De interne competitie is afgelopen donderdag weer van start gegaan. Met spannende partijen belooft het weer een leuk seizoen te worden. Ook mogen we een aantal nieuwelingen verwelkomen. Anton Nooijen is terug van weggeweest. Waar hij met de jeugd meedeed vond hij het wel weer eens tijd worden om te gaan schaken. Jan Engelen komt van Koudekerke. Koudekerke is gestopt met bestaan wegens te weinig leden en Jan wilde wel lekker blijven schaken. De derde nieuweling is Christiaan de Winter. Hij is een vriend van de vader van Anton en hij heeft er ook zin in. Christiaan begon overigens met een overwinning, maar daar later meer over.

Clubkampioen René Tiggelman kruisde de degens met de nummer drie van vorig jaar Jeroen Hekhuis. De partijen tussen de beide heren belooft altijd spectakel met zeer interessante stellingen. Jeroen kwam de opening goed door en kreeg duidelijk een plus. In het eindspel, waar Jeroen twee pionnen meer had, met een loper voor hem tegen een paard van René leek het een kwestie van tijd dat de huidige kampioen tegen een nederlaag aan zou lopen. Jeroen veslikte zich en daarmee kreeg René bijna nog de kans op de winst. Uiteindelijk hield Jeroen het redelijk makkelijk nog remise.

Ronald Steijn greep de winst op Carl Schoor, die vorig jaar erg knap vierde werd. Door deze overwinning is Ronald de eerste lijstaanvoerder van het seizoen. 

Bert Henderikse was te sterk voor Albert Vermue en Roel Schoevers won van Martin Koolhoven. Martin had het betere van het spel, maar verbruikte erg veel tijd. De stelling was lastig en Roel bood remise aan. Martin nam hier geen genoegen mee, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.

Jean-Pierre van Gemert was niet opgewassen tegen Hans Groffen. Vanuit de opening bleef de stelling lang in evenwicht, maar uiteindelijk was het duidelijk dat de sterkere speler, in dit geval Hans, de stelling toch wat handiger behandelde. Hans pakte hiermee zijn eerste overwinning van het seizoen. 

Martin de Bock en Alex Jonkheer maakten er weer een waar spectakel van. Alex stond weer goed en volgens de kenners ook gewonnen. Martin bood remise aan en Alex weigerde dat aanbod overtuigend. Beide heren gingen uiteindelijk lopen met een pion en beiden haalde ook een dame. Martin was eerst en door een geniepig schaakje was de dame van Alex prompt verloren.

Merijn van Broekhoven kon niet door de Franse muur komen van zijn tegenstander. Frans Baljeu hield stand en de partij eindigde onbeslist.

Laura Tiggelman pakte een beter resultaat dan haar vader door Kees Polderman te verslaan en Anton Nooijen wist met zijn rentree te winnen van Jan Engelen.

Tot slot de partij tussen Joas Fontijn en Christiaan de Winter. Joas stond prima en leek ook te gaan winnen. Een onoplettendheidje gooide roet in het eten en Christiaan ging er met het punt vandoor.

Competitie 2017/2018 ronde 1

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: