Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jeroen wint makkelijk, René zwijnt

In de zomercompetitie bleef na loting de confrontatie tussen de twee favorieten nog uit. Jeroen Hekhuis ontliep René Tiggeman en moest aantreden tegen Carl Schoor, terwijl René tegen Ronald Steijn moest spelen.

Bij Jeroen was het al snel duidelijk dat hij een gemakkelijke avond had. Carl had vorige week nog snel van Jean-Pierre van Gemert gewonnen, maar was nu zelf slachtoffer van een dergelijke stelling met als gevolg een nul op het rekest. 

René had het duidelijk zwaarder en was tot diep in blessuretijd bezig. Ronald had het in de openingsfase lastig totdat René zich verslikte. Een kleine kwaliteit in prima stelling in het voordeel van Ronald kwam op het bord. Beide heren hadden inmiddels weinig tijd en in het eindspel deed Ronald het allemaal niet zo handig. In plaats naar een gewonnen eindspel af te wikkelen ging het pardoes mis en kwam René met een blauw oog goed weg.

Met Martin de Bock tegen Alex Jonkheer op het affiche was er een ware Middelburgse clash. Vroeger wist Alex nog wel eens te winnen van Martin, maar tegenwoordig is het Martin die vaker wint dan verliest van het Middelburgse boegbeeld. Zo ook nu was het Martin die de partij wist te winnen. 

Jean-Pierre speelde tegen Hans Groffen. Hans is natuurlijk buiten René en Jeroen ook een kanshebber voor de zomertitel met een prijzenpot voor de eerste prijs van heb ik jou daar. Al snel had Hans een goede stelling opgebouwd tegen Jean-Pierre. Deze deed wat ie kon, maar dat was niet genoeg waardoor Hans er met de volle buit vandoor ging.

Merijn van Broekhoven en Albert Vermue maakten er een alleraardigste partij van. Merijn verkreeg licht voordeel in het middenspel, maar kocht daar uiteindelijk niets voor nadat hij een stuk cadeau gedaan had.

Eric Clarisse deed voor de tweede keer mee en haalde ook een tweede overwinning. Dit keer ging het wat gemakkelijker dan vorige week toen Ingel Baaijens het hem nog erg lastig maakte. Kees Polderman kwam het gewoon niet aan te pas en Eric behield daarmee zijn ongeslagen status.

Vincent Tiggelman speelde een aardige partij tegen Ingel. Hij had al een duidelijk betere stelling, maar Ingel hielp nog even mee door zijn dame in de aanbieding te doen. Vincent kon dan ook meteen de felicitaties in ontvangst nemen. 

Maarten van Haaften van Middelburg kwam de spullen terugbrengen van het officieuze PKS en wilde ook wel een potje komen schaken. Roeland Alders was zijn tegenstander. Vanuit een Falkbeer tegengambiet ontstond een interessante stelling. Roeland deed het daarbij niet echt handig en liet de witte pionnen in het centrum opstomen. Met zwaktes er omheen leek hij nog even te ontsnappen, maar er was geen uitweg meer en mat was onontkoombaar.

Uitslagen vierde ronde

1 Carl Schoor - Jeroen Hekhuis 0-1
2 Ronald Steijn - René Tiggelman 0-1
3 Martin de Bock - Alex Jonkheer 1-0
4 Jean-Pierre van Gemert - Hans Groffen 0-1
5 Merijn van Broekhoven - Albert Vermue 0-1
6 Eric Clarisse - Kees Polderman 1-0
7 Vincent Tiggelman - Ingel Baaijens 1-0
8 Maarten van Haaften - Roeland Alders 1-0

Stand na de vierde ronde

  Naam (paringsnummer) Score
1 Jeroen Hekhuis (8) 20
2 René Tiggelman (2) 15
3 Martin de Bock (6) 12
4 Carl Schoor (12) 11
5 Ronald Steijn (14) 11
6 Hans Groffen (5) 11
7 Albert Vermue (11) 11
8 Alex Jonkheer (10) 10
9 Eric Clarisse (16) 10
10 Jean-Pierre van Gemert (7) 8
11 Tom van Gemert (4) 6
12 Merijn van Broekhoven (9) 6
13 Vincent Tiggelman (17) 5
14 Maarten van Haaften (18) 5
15 Kees Polderman (3) 4
16 Xander Joosse (1) 2
17 Joas Fontijn (13) 2
18 Ingel Baaijens (15) 2
19 Roeland Alders (19) 1

Snelschaken

Het snelschaken was een spannende aangelegenheid. Hans had verloren van Jeroen en Roeland van Hans. De laatste ronde was het Jeroen tegen Roeland en bij een overwinning van Roeland was het Hans die de poule zou winnen. Roeland had diverse mogelijkheden om te winnen, maar pakte zijn kansen niet, waarmee Jeroen alsnog de winst greep en deze ronde van het snelschaken door het onderling resultaat tegen Hans. In het totaal klassement gaat Jeroen duidelijk aan de leiding gevolgd door Hans.

Eindstand snelschaken

Snelschaken   Score Punten
1 Jeroen Hekhuis   8 (O.R.) 14
2 Hans Groffen   8 12
3 Roeland Alders   7 10
4 Bert Henderikse   5,5 9
5 Albert Vermue   4,5 8
6 Carl Schoor   4 7
7 Jean-Pierre van Gemert   3,5 6
8 Ronald Steijn   2,5 5
9 Merijn van Broekhoven   1 (O.R.) 4
10 Alex Jonkheer   1 3

Stand na vierde ronde

  Naam Punten
1 Jeroen Hekhuis 42
2 Hans Groffen 31
3 Jean-Pierre van Gemert 26
4 Albert Vermue 24
5 Ronald Steijn 21
6 Bert Henderikse 19
7 René Tiggelman 17
8 Robin Bosters 15
9 Carl Schoor 14
10 Merijn van Broekhoven 12
11 Alex Jonkheer 11
12 Roeland Alders 10

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: