Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jean-Pierre gaat gruwelijk de fout in

In de zomercompetitie moet Jean-Pierre van Gemert zijn titelaspiraties voorlopig even in de koelkast zetten. Vaak doet hij tot het einde mee voor de hoofdprijs omdat hij bijna alle partijen speelt en ook nog flink wat punten pakt. Afgelopen donderdag ging het goed mis tegen Carl Schoor. Vanuit de opening kwam Jean-Pierre er niet aan te pas en na het plan g6 om Lg7 te spelen wist Carl optimaal te profiteren. Op de onderstaande foto is te zien dat de partij niet meer zo heel lang zou duren. Alles staan in en of gepend.

170622 competitie01

Carl (rechts) is hier Jean-Pierre aan het oprollen.

Jeroen Hekhuis had het wat minder moeilijk met Martin de Bock. In het middenspel snoepte hij een pion mee en dat was voldoende voor Jeroen om de overwinning op te eisen.

Ronald Steijn had ook weinig moeite om het punt te pakken. Kees Polderman was de sigaar. Ik heb niet alles gezien, maar volgens mij kon Ronald een vork zetten waarmee Kees materiaal zou gaan verliezen.

Albert Vermue was als eerste klaar. Joas Fontijn deed wat materiaal in de aanbieding en hield het daarna maar voor gezien.

Ingel Baaijens moest aantreden tegen Eric Clarisse. Misschien in het Souburgse geen bekende speler en dat klopt ook, want hij speelt niet bij Souburg maar voor De Zwarte Dame uit Kruiningen. De zomercompetitie is er ook voor niet-leden en daarmee dacht Eric ook eens een lekker potje te komen schaken op Souburg. Op papier een gemakkelijke tegenstander, maar Ingel speelde behoorlijk goed. In het eindspel had hij zelfs de betere kansen, maar zoals wel vaker weet de betere speler handiger om te gaan met de stukken en moest Ingel de handdoek in de ring gooien. Desondanks een prima partij van Ingel.

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: