Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

René kampioen, Jeroen slechts derde

Afgelopen donderdag was de laatste ronde van de interne wintercompetitie van onze Schaakklub van dit seizoen. René Tiggelman mocht weer een titel bijschrijven op zijn palmares. Vorige week was hij al zeker van het kampioenschap. De tweede plaats ging verrassend naar Roeland Alders. Hij bleef Jeroen Hekhuis nipt de baas om de strijd voor het zilver.

De laatste ronde was voor René een partij die nergens meer om ging. Hij won van Frans Baljeu die mat ging. Overigens speelde Frans helemaal niet zo slecht. Uiteindelijk was het krachtsverschil toch te groot.

Om de tweede plaats werd nog wel gestreden. Roeland had aan een half puntje voldoende om zijn tweede plaats veilig te stellen. Dit moest gebeuren tegen Carl Schoor, waar Jeroen de laatste ronde aan moest treden tegen Roel Schroevers. Roeland speelde met zwart en kreeg Carl's favoriete Schots op het bord. Na een mistasting van Carl kreeg Roeland een pion. Carl speelde f4, maar die kon gewoon geslagen worden, dus een gratis pion. Daarna was het niet te moeilijk meer naar de winst. De e-pion was een geïsoleerde en die werd onder vuur genomen. Toen deze van het bord was kon Roeland de felicitaties in ontvangst nemen.

Jeroen stond inmiddels prima tegen Roel in een leuke aanvalspartij. Roel deed het helemaal niet zo slecht, maar Jeroen ging uiteindelijk wel winnen. Dit leverde hem uiteindelijk een derde plaats op. Overigens was het eremetaal al een tijdje aan de drie spelers die bovenaan stonden vergeven. Carl volgde op een respectabele vierde plaats en hetgeen een prima prestatie is met remises tegen René en Jeroen.

170518 Competitie 33 01

Carl en Roel (rechts) moesten beiden een nederlaag incasseren.
Verder rechts onze kampioen René in actie tegen Frans.

Laura Tiggelman eindigde het seizoen met een remise tegen Jean-Pierre van Gemert. Jean-Pierre had een kwaliteit verzilverd en het eindspel was waarschijnlijk ook wel te winnen. Jean-Pierre vond een puntendeling wel prima. Laura kon met een kwaliteit achterstand dan ook dit fraaie aanbod niet weigeren.

Martin de Bock wist van Tom van Gemert te winnen. In een partij die volgens mij alle kanten op kon, was het Martin uiteindelijk die wat enkele zwaktes in Tom zijn stelling bloot legde. 

Albert Vermue trakteerde Alex Jonkheer op een nederlaag. Op onderstaande foto de beslissing in de partij. Hier is de schitterende paardvork te zien waar Alex intuimelde. Daarna kreeg Alex nog wel een loper op d6, maar Albert speelde daar keruig om heen en gooide de stelling open. Alex vond dat ie goed stond door deze loper, maar meer dan dat het er leuk uitzag was het ook niet. Albert ging een eindspel in met een toren tegen een loper en dat werd netjes naar de winst gespeeld.

170518 Competitie 33 02

Hier de stelling na Pc3 die Albert deed tegen Alex. Dit was een nare zet zou Alex zeggen.

Arend Bandsma sloot zijn seizoen af met een overwinning op talent Vincent Tiggelman. Met de zwarte zetten zette hij een koningsaanval op. Vincent weerde zich nog wel, maar uiteindelijk was het net iets te veel van het goede. 

Ingel Baaijens wist te winnen van Wolfgang Reichpietsch. Ook hier kon het vanaf het begin alle kanten op. Uiteindelijk kwam Wolfgang in de problemen en die konden niet meer opgelost worden.

 

Competitie ronde 33

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: