Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Thema vork is troef in competitie

Met nog twee ronden te spelen lijkt het allemaal wel duidelijk in de competitie. René Tiggelman gaat kampioen worden. Enkel de strijd om het zilver is nog spannend. Wordt de zilveren plak voor Jeroen Hekhuis of voor Roeland Alders? Over twee ronden weten we het.

Deze speelronde stond in het kader van de vork. Er waren niet zoveel partijen vanwege de dodenherdenking, maar er waren wel leuke partijen. Uiteraard was om 20.00 uur ook iedereen die aanwezig was bij onze schaakklub ook twee minuten stil voordat er geschaakt werd.

Jeroen trof in Frans Baljeu niet de moeilijkste tegenstander. Door de vele afzeggingen kwam deze paring tot stand. Al snel werd duidelijk dat Jeroen een maatje te groot was voor Frans en dat het een kwestie van tijd was dat Jeroen het punt zou pakken. Zeker omdat Frans even niet oplette en er een vork op het bord kwam. Daarna vloog er nog een stuk af en toen zijn toren vast kwam te staan vond Frans het wel mooi geweest.

170504 competitie 31 02

Frans Baljeu is in een vorkje getrapt en zette daarmee de weg naar zijn nederlaag in.

René speelde verrassend tegen Merijn van Broekhoven, die ook niet zo heel hoog op de ranglijst is terug te vinden. Merijn kan wel eens een lastige klant zijn, maar deze avond was hij alleen maar lastig voor zichzelf door aan René zijn overwinning mee te helpen. De bekende vork komt hier ook om de hoek kijken. Merijn zet zijn dame zo neer dat zijn loper in een indirecte penning komt te staan. Daarmee kan René hier de gefaamde vork geven en was het voor Merijn einde verhaal van de partij.

170504 competitie 31 01

Merijn trapt er ook in...

Roeland speelde tegen Jean-Pierre van Gemert en normaal gesproken heeft Roeland niet zo veel problemen met Jean-Pierre. Sinds mens en heugnis heeft Roeland 1x verloren en 1x remise gespeeld tegenover een paar winstpartijen. Desalniettemin blijft Jean-Pierre een lastige en taaie klant. Zo ook nu. De partij kon alle kanten op, waar Jean-Pierre deze keer lang rokeerde tegenover de korte rokade van Roeland. De partij werd spannend met zeker ook goede mogelijkheden voor Jean-Pierre. Het eindspel was er echter voor Roeland. Het loperpaar was actief geworden en de witte koning werd onder vuur genomen. In de tijdnood blunderde Jean-Pierre een loper weg en daarmee greep Roeland een belangrijke zege voor de strijd om de tweede plaats.

Carl Schoor pakte de overwinning op Martin de Bock. Het begin was er voor Martin die de zwakke zwarte d-pion onder vuur nam. Carl moest zich beperken tot verdedigen en Martin vond de winst niet. In het eindspel wurmde Carl zich los en was er geen houden meer aan voor Martin.. Uiteindelijk volgde een familieschaak en klaar was de partij.

Albert Vermue was snel klaar met zijn partij tegen Laura Tiggelman. Vanuit de opening had hij meer ruimte. Laura wist niet zo goed hoe ze er uit moest komen en uiteindelijk lukte dat ook niet want Albert ging haar mat zetten. 

Vincent Tiggelman had een zware tegenstander in Alex Jonkheer. In het begin stond de jongste Tiggelman-telg best aardig, maar in het middenspel ging het toch mis. De zwaktes op de witte koningsstelling kwamen bloot en dat kostte Vincent materiaal. Alex greep zijn kans en maakte het karwei resoluut af.

Tom van Gemert en Bram Baljeu deelden het punt. Tom mocht hier achteraf best blij mee zijn. Bij het aangenomen aanbod stonden weliswaar alleen maar zware stukken op het bord, maar die van Bram waren veel actiever. Bovendien had Bram ook een pion meer. In de opening zat er misschien wel wat meer in, want daar stond Bram wel flink onder druk. Uiteindelijk waren beide spelers wel tevreden met de remise.

 

Competitie ronde 31

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: