Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Strijd om tweede plaats nog wel spannend

Waar de titel zo'n beetje wel vergeten is aan René Tiggeman is de strijd om de tweede plaats nog wel spannend. Jeroen Hekhuis en Roeland Alders moeten uitvechten wie er het zilver pakt en wie er met brons genoegen moet nemen. René is voor de beide heren een horde te ver of hij moet alle resterende partijen verliezen. 

René is in ieder geval weer een stap dichterbij de titel. Uit de strijd met Max Toetenel kwam hij ongeschonden en daarmee staat hij ruim 80 punten voor op de concurrenten. Tegen Max had hij voortdurend het initiatief. Toch was Max weer erg taai en had er misschien wel ergens een remise ingezeten. In het eindspel deed Max een verkeerde zet en daarmee was de partij klaar. 

Jeroen is zijn tweede plaats op dit moment kwijt. Tegen Carl Schoor werd geremiseerd, maar daarmee had hij een halfje te veel gehad van Carl. Vanuit de opening stond Jeroen niet fris, wat heet, Jeroen stond zeer slecht. Zelf leit hij na afloop wat varianten zien die waarschijnlijk tot direct verlies geleden hadden. Carl deed het rustig aan en wist 'slechts' een stuk te winnen. De stelling voor Jeroen bleef hopeloos, maar Carl zag niet de weg naar de winst. Jeroen bleef hopen op een resultaat en dat kwam er waarrempel ook nog. Bijna ging Carl nog mat. Jeroen kreeg het stuk terug en daarmee was de stelling voor de beide heren niet meer te winnen. 

170413 competitie01

Jeroen (links) staat nu al vol met problemen in de partij met Carl.

Roeland had het een stuk minder moeilijk. Albert Vermue was zijn tegenstander, maar dat was voor maar heel even. Na een zet of zeven was stukverlies onvermijdelijk. Een loper werd aangevallen. Na wegzetten dreigt een vork. Albert probeerde de partij nog wat te rekken, maar Roeland is nooit in de problemen gekomen en wist gemakkelijk te winnen. 

170413 competitie02

Albert (links) en Max met de rug tegen de muur. Uiteindelijk werden de beide heren op het 
bord ook in benarde postie gebracht. Beide heren werden dan ook getrakteerd op een nederlaag.

Eric van Driel blijft door een overwinning op Alex Jonkheer een steady top tien speler. Er werd gezegd dat Jonkheer goed stond, maar die grap heb ik wel meer gehoord. Uiteindelijk was het Eric die de partij won. Ook dat komt vaker voor na een goede stelling van Alex.

Xander Joosse liep verrassend tegen een nederlaag aan. Tom van Gemert heeft normaal veel last van het verkorte tempo waarin de jeugd speelt, maar dit keer speelde hem dat geen parten. Xander speelde gewoon te snel en vergat daarbij de gehaaidheid van Tom. Uiteindelijk was de stelling niet meer te houden en zou de zwarte b-pion gana promoveren. Als Xander wat langzamer zou gaan spelen dan denk ik dat de partijen alleen maar beter en beter worden. Laten we het bij jeugdigheid houden.

170413 competitie03

Xander (rechts) liet zich verrassen door Tom.

Martin de Bock kende geen problemen met Wolfgang Reichpietsch die na deze partij maar eens lekker op vakantie gaat. Of dit met de nederlaag van deze avond te maken heeft of dat het een geplande vakantie is weten we niet.

Laura Tiggelman pakte de winst op Joas Fontijn terwijl haar kleine broer Vincent verloor van onze schoenenreus Frans Baljeu.

 

Competitie ronde 33

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: