Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René is de lachende derde

René Tiggelman kan zich opmaken voor een huldiging van het kampioenschap op het Oranjeplein van Souburg. De tig-voudig clubkampioen wist zelf te winnen van Alex Jonkheer terwijl Jeroen Hekhuis en Roeland Alders, de nummers 2 en 3 van de ranglijst, onderling remiseerden.

René kende tegen Alex een lastige tegenstander. Alex zou Alex niet zijn als hij niet gezegd zou hebben dat hij goed stond. René onderkende dat ook en vertelde Alex hoe hij het beter had kunnen doen. Na een goed begin van Alex stortte het daarna volledig in. Je kunt zeggen dat René hier aardig weg kwam, maar je weet als je tegen spelers speelt zoals Alex dat er ook wel eens een mindere voortzetting kan komen. Deze kwam dan ook. René nam de regie over en snoepte een zooi pionnen mee. In een open stelling werd de koning vervolgens mat gezet.

Een spektakelstuk was de partij tussen Jeroen en Roeland. Vanuit de opening was er nog vrij weinig aan de hand totdat Roeland een wat zwakkere zet deed. In eerste instantie leek er niet zoveel aan de hand, maar pardoes was Roeland een pion armer en bleef een kansloze stelling over. Normaal is zo'n stelling wel vertrouwd aan Jeroen en ook nu leek het een koudkunstje. Roeland wilde al opgeven, maar Jeroen deelde niet die laatste tik uit die hij wel had kunnen uitdelen. Jeroen werkte zich in de nesten en uiteindelijk was eeuwig schaak het gevolg ondanks dat Jeroen twee dames op het bord had staan. Door deze remise liep René wederom uit, na eerdere overwinningen op de beide heren.

170406 Competitie01

Jeroen (rechts) geeft hier tegen een zwaar geconcentreerde Roeland een paard cadeau.
Uiteindelijk werd de partij remise ondanks dat Jeroen nog een tweede dame haalde.

Laura Tiggelman moest aantreden tegen de altijd taaie Martin de Bock. In een Franse partij wist Martin het allemaal net wat beter. Laura raakte het spoor bijster en kon even later haar koning neerleggen.

Merijn van Broekhoven wist Tom van Gemert een nul aan te smeren. Vanuit de opening had Merijn misschien een klein voordeeltje, maar meer ook niet. Het middenspel werd in ieder geval de kans op een overwinning groter en groter. De witte pionnen waren uiteengeslagen en uiteindelijk moest Tom de overwinning laten aan Merijn.

170406 Competitie02

Merijn van Broekhoven boekte met zijn overwinning alweer zijn vijfde zege van het seizoen.

Kees Polderman en Frans Baljeu speelden tegen elkaar in de competitie. Waar er eigenlijk een teamwedstrijd op het programma stond voor de beide heren, ging deze niet door door afzegging van Zierikzee. Kees.mocht uiteindelijk zeer tevreden zijn met een remise. Vanuit de opening stond Kees duidelijk beter door ruimte voordeel. Daar tegenover had Frans ook nog een een bagger loper. Kees offerde een stuk voor mat, maar dat faalde jammerlijk. Uiteindelijk werd het zetherhaling. Kees viel de toren van Frans elke keer aan en die kon niet weg. Met het teruggeven van een kwaliteit was het twee stukken tegen een toren geweest voor Frans, hetgeen altijd nog goede mogelijkheden had gegeven. Beide heren vonden een remise ook wel prima.

Bram Baljeu en Vincent Tiggelman hadden ook een puntendeling. Bram had misschien een iets beter eindspel, maar Vincent kon tevreden een goed halfje bijschrijven.

170406 Competitie03

Vincent haalde tegen Bram een verdienstelijke halve punt binnen.

Ook de partij tussen Joas Fontijn en Wolfgang Reichpietsch werd remise. De stelling bleef lang gelijk en ook hier werd de vrede getekend.

Competitie ronde 29

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: