We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jean-Pierre wint drie keer op rij van Baljeu

Door twee teamwedstrijden deden een aantal spelers niet mee aan de competitie en waren er slechts vijf partijen. Van die vijf potjes schaken viel de confrontatie tussen Jean-Pierre van Gemert en Bram Baljeu het meeste op. 

Een week voor de herindeling speelde Jean-Pierre tegen Frans Baljeu de broer van Bram. Direct bij de herindeling mocht de jongste Van Gemert wederom tegen Frans om de ronde erna maar tegen Bram te spelen. Drie keer een Baljeu op rij. Ik denk dat Jean-Pierre geen Baljeu meer kan zien. Wellicht dat de competitieleider een handmatige indeling kan doen zodat Jean-Pierre nog eens tegen een van de gebroeders Baljeu mag. Overigens duurde de confrontatie tussen Jean-Pierre en Bram niet lang. Er was een stelling ontstaan met een paard op e5 van Jean-Pierre. Dit paard kon gereuild worden, maar als je deze met het paard zou slaan krijg je met dxe5 een paardvork doordat de loper op d6 en het paard op f6 dan in zouden staan. Met de loper pakken was wel een optie, maar dan ben je je loperpaar kwijt. In een vlaag van verstandsverbeistering deed Bram Pxe5?! Jean-Pierre pakte terug en Bram gaf op. Hij had echter niet gezien dat hij met Ph5 nog een ontsnapping had. Jean-Pierre miste deze voortzetting overigens ook. Met Ph5 valt Bram een ongedekte loper van JP aan waarmee de vork opgelost was. 

Met deze snelle winst was Jean-Pierre overigens nog niet als eerste klaar. Vader Tom had daarvoor al afgerekend met Joas Fontijn. Van Gemert senior is aardig in vorm voor zowel team als competitie en kende geen moeite met Joas.

Roel Schroevers smeerde Alex Jonkheer een nederlaag aan. In een leuke partij was Roel uiteindelijk de sterkste. Kees Polderman won van ´coming man' Vincent Tiggelman. De zoon van de grote Tiggelman speelt mee om wat ervaring op te doen voor het komende NK en daarmee kan hij in de senoirencompetitie prima meespelen. Bovendien speelt hij eens tegen andere mensen dan bij de jeugd en dat kan ook geen kwaad. Kees was deze keer de winnaar, maar volgende keer wellicht wel niet meer. 

Als laatste klaar waren Carl Schoor en Martin Koolhoven. Beide heren wilden wel winnen, maar uiteindelijk werd het punt gedeeld.

 

Competitie ronde 26

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: