We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Jeroen verliest zijn dame en is tweede plaats kwijt

Jeroen Hekhuis heeft averij opgelopen in de competitie. Met de witte stukken verloor hij verrassend van Carl Schoor. René Tiggelman maakte geen fout en versloeg Alex Jonkeer wel heel gemakkelijk. Roeland Alders had een bardienst en kwam zodoende niet in actie.

Jeroen begon nog prima aan zijn partij tegen Carl en had zelfs een positioneel voordeeltje. Carl had een grapje in de stelling bedacht en Jeroen had dit totaal over het hoofd gezien. Een matdreiging moest worden opgelost waarna de zet daarna de dame van Jeroen werd opgesloten. Zoals Jeroen bekend staat probeerde hij het nog wel even. Tegen Kees Verberkmoes overkwam hem namelijk hetzelfde en toen wist hij nog te winnen. Nu niet. Een vesting werd bijna nog gehaald, maar Carl was voldoende bij de les om dit varkentje te wassen.

170223 Schaken competitie 23 03

Carl Schoor in het begin van zijn partij tegen Jeroen Hekhuis.

 

René had een gemakkelijke avond waar Roeland nog flink moest werken voor zijn punten achter de bar. Alex Jonkheer was een gewillig slachtoffer. Al snel ging het mis voor Alex en René was er als de kippen bij om het klusje te klaren. De slotstelling is te zien op onderstaande foto. Terechte opgave van de wit-grijze Middelburger, die teleurgesteld de klok uit zette.

170223 Schaken competitie 23 01

Alex Jonkheer (rechts voor de duidelijkheid) was nog maar net aan zijn koffie begonnen
of hij kon de felicitaties al geven aan René (links voor de duidelijkheid).

 

Henrik Westerweele boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Dat Henrik nog zo hoog staan heeft hij te danken aan zijn goede teamprestaties voor het Souburgse A-team. Nu speelde hij tegen Martin Koolhoven een wisselvallige partij. De opening was duidelijk beter voor zwart en Martin zijn stukken stonden niet zo fraai. Het middenspel ging eigenlijk naar Martin toe en daar moest Henrik oppassen. Het eindspel was er voor Henrik na een slordigheid van Martin. Dat bracht daarmee ook de eerste overwinning voor Henrik.

Bert Henderikse heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld wegens andere verplichtingen. Bij een remise had hij in stijl afscheid genomen van de competitie, maar hij boekte gewoon zijn tiende overwinning uit elf partijen. Nu was Bram Baljeu de pineut. Bert zette Bram flink onder druk en die kwam steeds moeilijker te staan. De duimschroeven werd vaster en vasten aangedraaid en Bram snakte naar adem. Doordat de zwarte stukken van Bram geen kant meer uit konden en hij wel een zet moest doen, zou er een pion verloren worden. Met die pion verlies zou hij nog wel verder kunnen spelen, maar er was geen redden meer aan. Bram vond het daarmee ook wel genoeg geweest. Bert was zeer tevreden. Wat overigens opviel was dat Bert weer naast Alex was gaan zitten. De twee zullen elkaar voor de rest van de competitie nog wel erg missen.

170223 Schaken competitie 23 04

Bert Henderikse was dit seizoen voor het laatst te bewonderen in de interne competitie.

 

Xander Joosse moest vorige week nog aantreden tegen de nummer 1 van de competitie. Nu moest hij verrassend genoeg tegen de nummer laatst. De teamwedstrijden en de kleurverhoudingen gaven deze opmerkelijke loting. Xander kende geen moeite met Joas Fontijn en was snel klaar met een overwinning op zak.

Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven klaagden al weken tegen de competitieleider waarom ze niet tegen elkaar ingedeeld zouden worden. In deze ronde kregen de beide heren hun zin. Merijn had normaal voor Souburg C gespeeld, maar door een afzegging van de kant van tegenstander Koudekerke kon hij alsnog meedoen met de competitie. Zonder succes overigens. 

170223 Schaken competitie 23 02

Merijn en Roel eindelijk tegen elkaar. Merijn beleefde weinig plezier aan deze ontmoeting.

 

Kees Polderman speelde tegen Tom van Gemert en had vanuit de opening een prima stelling opgebouwd. Tom zijn koning stond op de tocht en daarbij had hij bar weinig compensatie. Kees wil zulke stellingen nog wel eens verkwanselen, maar deze keer was hij goed bij de les en kon hij een overwinning op zijn palmares bijschrijven

 

Competitie ronde 23

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: