Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Landau toernooi 2017

Zaterdag 7 januari is, met het Landau toernooi, het nieuwe GrandPrix kampioenschap begonnen.

Het was nog even spannend of er verantwoord naar Axel kon worden vertrokken, maar de ijzel bleek gelukkig mee te vallen en zo konden 10 jonge SKS-ers gaan strijden om de toernooi zege en de GrandPrix punten. Maar met 81 deelnemers was er genoeg concurrentie voor onze spelers.

Een nieuw jaar betekend voor veel kinderen dat ze in een hogere leeftijdscategorie komen.

Xander 

Zo mag Xander het dit jaar als B-speler, de “gevestigde orde” van de AB-groep lastig gaan maken. Met 4,5 uit 7 en een gedeelde vierde plaats lukte dit prima en toernooi winnaar Bas van Doren ging zelfs langs het randje van de afgrond tegen Xander. Ook Fardin is een prima aanwinst voor deze groep en met 5 punten legde hij toch knap beslag op de derde plaats.

C groep

In de C-groep hebben we met Zofyra en Laura twee belangrijke troeven in handen. Het kan een heel interessant schaakjaar worden in deze categorie want de top 8 is erg aan elkaar gewaagd.

Laura moest dit jaar genoegen nemen met de 6e plaats. Ze haalde 4 punten uit 7 partijen. Een overwinning op Zofyra was niet voldoende om haar voor te blijven, want met 5 uit 7 eindigde Zofyra op een gedeelde derde plaats en kan ze haar spaarpot gaan vullen met het gewonnen prijzengeld.

Winnares van de C-groep, met 6 punten, werd Marie Dgebuadze die Nina de Putter op weerstandspunten voor bleef.

Manuel    vincent

In de D-groep maakte Manuel zijn debuut en hebben we natuurlijk ook nog Vincent.

Met 4,5 uit 7 kwam Vincent een half puntje te kort om met een prijs naar huis te gaan. Manuel kwam vandaag tot 3 punten, maar zal dit seizoen zeker nog door gaan groeien. Sven de Putter won deze groep met 6,5 punt uit 7

De E-groep werd dit toernooi samengevoegd met de F-groep. Deze groep werd met overmacht gewonnen door Dago van Parijs van KGSRL. Brandon, Jens en Giovanni maakten het Dago nog wel lastig in zijn partijen, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Na Dago werd Brandon met 7 uit 9 tweede en behalve een mooie beker zijn de 50 GrandPrix punten in de pocket. Jens had met ingang van de laatste ronde ook nog kans op een podiumplaats; maar dan moest Brandon winnen van Rafael Pijpelink en Jens zelf nog af zien te rekenen met Giovanni. Het lukt Brandon niet om zijn clubgenoot te helpen, want helaas verloor Brandon. Waardoor het podium voor Jens onbereikbaar werd. Uiteindelijk verloor Jens in een partij die alle kanten opvloog van Giovanni; maar met deze overwinning greep Giovanni de winst in de F-groep.

Deze overwinning was zeker geen ABC-tje, want door in de tweede en derde ronde te verliezen moest Giovanni in de achtervolging op zijn concurrenten van de F-groep. Het voordeel van dit “ Zwitsers gambiet” was dat hij maar weinig E-spelers tegenkwam en terwijl Giovanni bleef winnen liep de concurrentie tegen nederlagen op. Met ingaan van de laatste ronde stond hij nog een half puntje achter, maar zijn  concurrent moest tegen de nummer één spelen. Terwijl Giovanni het tegen clubgenoot Jens moest op gaan nemen. Dat Giovanni deze partij won heeft u al kunnen lezen.

Dago deed zijn sportieve plicht door van clubgenoot Thomas Ihm te winnen, waardoor Giovanni deze kon passeren.

Ook Britt en Finn speelden mee in de F-groep en ze deden het zeker niet onverdienstelijk. Britt scoorde vandaag 3 punten en Finn in zijn tweede toernooi zelfs 3,5 punt. Het was goed om deze 2 spelers veel aan het werk te zien; zodat we aan de minpuntjes kunnen gaan werken en dan zal de score op het Denk en Zet toernooi alleen maar hoger gaan worden.

Tussen de speelronden door vermaakte de kinderen en de begeleiders zich prima met de aanwezig spelletjes. Ook  werd er volop genoten van de overheerlijke soep en broodjes.

pauze

Helaas ging het chocolade schaakbord tijdens de verloting aan de Souburgers hun neus voorbij. Maar het is familie Morote van harte gegund hoor. Wel was er nog een prijs voor Xander, die in zijn leeftijdsgroep de schaakstukken het snelste in de beginopstelling kon zetten.

Gelukkig was de ijzel inmiddels zeeland uit en konden we veilig huiswaarts gaan. Voor het volgende toernooi is er nog wel een plaatsje vrij in de winnaars-auto. 

auto

 

De eindstanden van het Landau toernooi

Op de site van Landau staan de door hun gemaakte foto's 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: