Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

René kampioen, Henrik grijpt derde plaats

Waar René Tiggelman een ronde voor het einde al kampioen was en Jeroen Hekhuis al zeker van de tweede plaats, moest Henrik Westerweele winnen om derde te worden. Roeland Alders was verhinderd om zijn derde plaats te verdedigen.

Henrik moest het opnemen tegen Jean-Pierre van Gemert. Normaal moet dat wel kunnen gezien de staat van dienst van beide heren. Toch kan Jean-Pierre lastig zijn gezien zijn overwinning eerder in de competitie op Reneetje. Henrik had geen plankenkoorts en kende echter totaal geen moeite met Sjamp. Daarmee veroverde Henrik toch maar mooi nog even de derde plaats in de competitie. 

Laura Tiggelman weet nu ook wat de seniorenavond betekent. Normaal gesproken ben je met 40 minuten p.p.p.p. en 30 seconden per zet redelijk snel klaar, maar tegenstander Alex Jonkheer had er zin in. Laura stond prima en ze had Alex flink tot nadenken gebracht. Na lang zwoegen kwamen een eindspel op het bord met een pion meer voor Alex. Dit was echter nooit te winnen zodat er na 93 remise overeengekomen was en Laura bijna even laat klaar was als papa voor de Beker tegen Jeroen (winstpartij René red.). 

De jeugd deed het de slotronde toch aardig. Xander Joosse speelde remise tegen Martin de Bock terwijl Xanders zijn zus Zofyra de winst greep tegen Joas Fontijn.

Kees Polderman kon het niet bolwerken tegen Roel Schroevers en Albert Vermue ging de bietenbrug op tegen Carl Schoor. 

Competitie ronde 33

 

http://www.sksouburg.net/sevilla/wintercompetitie1516

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: