Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Albert doet niets en houdt remise over

Albert Vermue heeft voor een kleine stunt gezorgd. Met de witte stukken hield hij koploper René Tiggelman op remise. Waar Albert normaal wel bekend staat om het bord in de fik te steken deed hij nu een keer niets. Na 20 zetten bood hij remise aan. René sloeg het aanbod af, maar moest in het eindspel toch remise toestaan.

Hans Groffen wist Henrik Westerweele te verschalken. Gedurende de partij stond de HWP-speler iets beter, maar was het wel te houden voor Henrik. Twee bagger zetten gooide roet in het eten voor Henrik en met een schitterende eindspel techniek greep Hans de winst.

Jean-Pierre van Gemert herstelde zich van het debacle van vorige week toen hij van Xander verloor. Laurens van Dijk was de pineut en moest zijn meerdere erkennen in het eindspel.

De Middelburgse derby tussen Alex Jonkheer en Martin de Bock werd gewonnen door Alex. Martin stond al heel snel erg goed, maar Alex greep de winst. Roel Schroevers deed dit ook. Laura Tiggelman had in de eerdere comfrontatie met Roel nog goede kansen om te winnen. Nu was Roel gewoon te sterk.

Arend Bandsma was Kees Polderman de baas. Beide spelers hebben een band met Zierikzee en daarmee kun je dit duel ook wel de Zierikzeesche derby noemen. Kees moest in ieder geval zijn meerdere erkennen in Arend.

Xander Joosse speelde remise tegen Koos Koolhoven en Frans Baljeu deelde het punt met Tom van Gemert.

 

Competitie ronde 31

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: