Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Xander onderuit tegen Laura

Met nog 7 competitieronde te spelen (en een snelschaakavond) is de spanning terug in de A-groep.

Vrijdag was de laatste herindeling. 

Met dank aan René het verslag van vrijdag 15 april.

De eerste ronde na de laatste herindeling bracht alleen maar spannende partijen. Alle partijen duurden langer dan drie kwartier en het was tijdens de ronde een stuk stiller dan het de laatste weken soms was. 

De eerste beslissing viel in de partij tussen Sjoerd en Larissa. Nadat Larissa een gouden kans miste (mat in 2!), wist Sjoerd de zwarte dame te veroveren en na enkele omzwervingen de partij te winnen. Kort hierna kon Vincent zijn koning omleggen tegen Zofyra. In de opening had Vincent zich vergist in de volgorde van de zetten waardoor hij al vrij snel materiaal achter stond. Ook al koos Zofyra misschien niet de meest soepele weg naar de winst, het volle punt kwam niet meer in gevaar.

Daniël liet zien dat als hij rustig en langzaam speelt, hij best goed kan schaken. Tegenstander Jason werd langzaam maar zeker van het bord geduwd. Pionnetje winnen, nog een pionnetje winnen, pionnetje naar de overkant, extra dame erbij en klaar is Kees. Zo simpel kan schaken zijn.

Simpel was het zeker niet in de langste partij van de avond, die tussen Laura (nummer 2 in de tussenstand) en koploper Xander.  Soms stond wit iets beter, soms zwart, maar echt grote fouten werden er niet gemaakt. Pas toen de schaakklokken erbij waren gekomen en er een toreneindspel op het bord stond werd het evenwicht echt verbroken. Laura speelde haar koning naar het centrum, zette haar pionnen wat handiger neer en toen ze er in slaagde torenruil af te dwingen was het pionneneindspel ineens simpel gewonnen. Waar een nieuwe titel  een paar weken terug  voor Xander voor het oprapen leek, zal hij na zijn nederlagen tegen Sjoerd en Laura, de komende weken nog vol aan de bak moeten.  

In de B-groep ging koploper Brandon onderuit tegen grote broer Scott (6). Vanuit de opening verloor Brandon onnodig een stuk. Toen het stuk van Brandon stond aangevallen plaatste hij een tussenaanval; wat goed was. Maar vervolgens vergat hij een zet later zijn stuk te redden door hem weg te zetten.

Toen Scott later een stuk verloor leek de stelling weer in evenwicht; maar toen maakte Brandon dezelfde fout als in het begin van de partij; waardoor hij een toren achter kwam en daarna maakte Scott geen fout meer.

Owen (2) profiteerde optimaal van het verlies van Brandon. Hij won van Julia, die daardoor haar 3e plaats moet afstaan aan Manuel die vanavond afwezig was.

Giovanni (5) verloor van Roan. nadat een eerder potje op de avond werd gewonnen door Giovanni ging het voor het echt mis. Naar horen zeggen won Roan met een variant van het Herdertjesmat.

Wel blijft Giovanni ruim aan kop in de C-groep. Nummer 2 bij de C-tjes, Pacey van den Berk verloor van Mathys van Steijn, die momenteel op de vierde plaast staat, maar Mert Mustafov met zijn overwinning dicht is genaderd.

Volgende week is de herindeling in de BC-groep. er komen nog spannende speelavonden.

De stand in de A-groep

De stand in de B- en C-groep

 

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: