Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Brandon Haasbroek loopt verder uit

Vanavond werd er alleen in de B-groep voor de competitie gespeeld. Veel kinderen van de A-groep speelden een teamwedstrijd en omdat de overgebleven kinderen aandachtig keken naar de teamwedstrijd van het D-team en de jeugdleiders hielpen met de bar en het nakijken van les boeken is deze competitie ronde geschrapt.

In de B-groep  speelden de top 6 tegen elkaar. De grote winnaars waren Brandon, Manuel en Giovanni (eigenlijk nog een C-speler).

Brandon (1) speelde tegen Julia (3); die de laatste weken goed in vorm is. Vanavond was Brandon echter een maatje te groot en won hij vrij eenvoudig.

brandon julia

                                                                                          Koploper Brandon in actie tegen Julia

Spannender was de partij tussen Owen (2)en Manuel (4). In een partij waarbij het bord gelijk in brand stond bleek Manuel de sterkste. Vanuit de opening volgde de ene aanval na de andere. Owen kreeg materiele voorsprong, maar had door de aanvallen geen “tijd” om te rokeren. De kale koning in het midden van het bord  brak hem uiteindelijk op, want Manuel wist hier wel raad mee.

owen manuel          giovanni scott

            Owen redt het uiteindelijk niet tegen Manuel                                                          Giovanni wint van Scott

De derde topper was tussen Giovanni (6) en Scott (5). Giovanni won in het middenspel een stuk en gaf deze niet meer terug. Tot slot werd Scott mat gezet en heeft Giovanni  de vijfde plaats van Scott overgenomen. Met nog een herindeling over twee weken is nog van alles mogelijk in de B-groep. 

In de C-groep verloren de nummers 2, 3 en 4 waardoor de voorsprong van Giovanni bijna niet meer te overbruggen is. Pacey, Mert, Stijn en Katinka zullen de overige 2 prijzen moeten gaan verdelen.

De stand van de B- en C-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: