We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Koplopers pootje gelicht

Koploper Jeroen heeft een gevoelige nederlaag geleden. Hij vermoedde een voorbereide Henrik en verkoos een andere openingsopzet, die echter rampzalig uitpakte. Qua materiaal ging het nog maar net goed, maar met veel actieve witte en hopeloos passieve zwarte stukken kon de genadeklap middels een elegant dameoffer niet lang meer uitblijven.

Zijn grootste concurrent René verzuimde om van deze uitglijder te profiteren. Tegen Jean-Pierre ging hij al snel een stuk winnen, maar om mogelijke complicaties te vermijden, wachtte hij nog even met slaan. Toen even later Jean-Pierre een kwaliteit ophaalde, verkeerde René een zet of 5 in de veronderstelling dat hij 2 stukken tegen een toren voor stond. Het tweede stuk was echter nooit geslagen en dat ging ook niet meer gebeuren: Jean-Pierre speelde de kwaliteit voorsprong koeltjes uit naar een vol punt.

Er vonden meer kortsluitingen plaats. Zo vergaloppeerde Kees zich al heel vroeg tegen Xander en blunderde Bram in de opening tegen Martin de Bock. Ook Laurens zal zich ongetwijfeld meer voorgesteld hebben van zijn partij. Tegenstander Merijn snoepte maar wat graag het halve bord leeg. De vrouwen lieten ook weer van zich horen: Zofyra wist Vincent te verschalken en Laura was een maatje te groot voor Ingel.
 
In de partijen van Carl en Max en bij Willem en Paul vonden geen incorrecties plaatst met remises als logisch gevolg. Tenslotte nog de Koolhovens. Koos bemerkte dat Frans niet over zich heen liet lopen en moest berusten in remise. Martin zag geduldig spel in het eindespel wel beloond worden met een vol punt.
 
 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: