Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Wintercompetitie ongemeen spannend

In de top van de Wintercompetitie blijft het spannend. Iedereen wint van iedereen en iedereen staat ook dicht bij iedereen in de buurt. Koploper Roeland had schaakverplichtingen elders; hij ging in hoogst eigen persoon helemaal naar Berlijn om uit te vinden of de Berlijnse Muur wellicht een verbetering betekent ten opzichte van zijn rammelende Jänisch-gambiet. Jeroen mocht proberen om de dadendrang van Paul te temmen. Paul had immers vorige ronde knap van regerend kampioen René weten te winnen. Ook Jeroen had het taai, heel taai. Paul verkreeg beduidend meer ruimte, terwijl de lopers en paarden van Jeroen over elkaar struikelden. Wonder boven wonder bleven ze allemaal op de been. Paul beging vervolgens in de tijdnoodfase een lelijke blunder. In plaats van een afwikkeling naar ongelijke lopers met voor ieder evenveel pionnen, belandde hij in een stelling met ongelijke lopers maar met 4 pionnen minder.

René had op dat moment duidelijk de betere papieren tegen Bert en bij winst zou hij de nieuwe koploper worden. Aan de andere kant had Bert heel handig zijn beide torens weten te ruilen; die kon hij niet meer wegblunderen! Toen René ook niet in het paardpionneneindspel de winst wist te vinden (zo die er al was), berustten beide spelers in remise. Een ander duel in de top 10 was die tussen Albert en Merijn. Deze partij verzandde uiteindelijk in een zetherhaling, maar in de analyse bleek dat Merijn toch vrij risicoloos op winst had kunnen spelen.

Ronald wist Martin de Bock te verschalken en datzelfde lukte Kees Polderman tegen Tom. Willem strafte een openingsfout van Jean-Pierre onvoldoende af. Desondanks wist Willem in het eindspel alsnog een vol punt te noteren. Eén van de meest gehoorde uitspraken in Souburg ("ik stôn ggoeoed, kra kra") was deze avond absoluut van toepassing. Arme Laurens werd door Alex volledig ondergesneeuwd.

Carl werd door Frans nog even flink getest op zijn techniek, maar met een toren + paard en een sloot materiaal extra kostte dat Carl natuurlijk geen enkele moeite. Xander en Laura vochten ook een aardig robbertje uit. Het ging lang gelijk op, hoewel Xander wel de betere stelling had. Pardoes won hij een toren en was er voor Laura geen redden meer aan. Tot slot kende onze nestor Koos geen problemen met Joas.


Competitie ronde 19

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: