Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Roeland blijft koploper ondanks nederlaag

Koploper Roeland Alders heeft een duidelijke nederlaag geleden tegen René Tiggelman. Desondanks blijft hij nog net eerste. René zit hem wel flink op de hielen.

 

Vanuit de opening was het René die met wit zijn stukken rustig goed ging zetten. Roeland had geen idee wat het idee van de opening was en moest al snel toezien dat hij minder kwam te staat. René forceerde een zwakte bij Roeland en het leek een kwestie van tijd en Roeland kon opgeven. Waarschijnlijk had de huidige clubkampioen al eerder kunnen winnen, maar de ontstane stelling was hoe dan ook gewonnen. Was overigens verrassend genoeg de eerste nederlaag van het seizoen voor Roeland.

 

Hans Groffen leek een makkelijke avond te hebben. Tegenstander Robin Bosters kwam als een krant uit de opening en daarbij stonden zijn stukken ook nog een scheef. Hans wilde echter te snel en te veel en dat gaf Robin de gelegenheid om uit zijn bekende schulp te komen. Hans zelf zei dat Robin zich naar een erg goede stelling had kunnen spelen. Robin koos echter voor zekerheid en al snel daarna kwamen de heren remise overeen.

 

Jean-Pierre van Gemert en Albert Vermue maakten er een waar spectakelstuk van. Jean-Pierre leek snel goed te staan. Albert gooide wat kamikaze zetten er tegenaan en leek daarmee weg te komen. Vervolgens pakte Jeepee het niet goed aan en kreeg Albert warempel nog een gewonnen stelling ook. 

 

Henrik Westerweele maakte snel twee torens buit tegen Laurens van Dijk. Die sputterde nog wel wat tegen, maar meer dan een nederlaag heeft er voor Laurens niet in gezeten.

 

Max Toetenel en Willem Coppoolse speelden remise, waar Alex Jonkheer en Frans Baljeu dit ook deden. Laatste duo had er aanmerkelijk meer tijd voor nodig. In een ver dame-eindspel leek Frans nog de winst te grijpen aangezien hij twee pionnen meer had. Alx greep zijn laatste stroohalm en daarmee eindigde de partij dus onbeslist.

 

Martin Koolhoven leek tegen Bram Baljeu ook op remise af te stevenen. In een pionneneindspel met beiden wat pionnen vergat Bram de oppositie te nemen. martin profiteerde gretig en pakte alsnog het punt.

 

Tom van Gemert had geen kind aan Wolfgang Reichpietsch. Al snel werd er materiaal gewonnen. Wolfgang liep vervolgens met zijn koning naar voren, maar dat was pardoes in een matnet.

 

Laura Tiggelman kon weer een halfje bijschrijven op haar palmares. De dochter van René deelde het punt met Koos Koolhoven.

 

Competitie ronde 17

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: