Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Bert speelt verrassend remise

In de vijftiende ronde van de wintercompetitie stonden er slechts 6 partijen op het programma. Dit in verband met de teamverplichtingen van het A-team en C-team. 

 

En aangezien René zich had afgemeld en Hans op een bardienst getrakteerd werd was de topper tussen de heren Bert Henderikse en Paul van Rooijen. Partijen tussen Bert en Paul staan altijd vol van de spanning en taktische manoeuvres. In de vorige editie had Bert een plus kunnen halen, maar kort daarna ook weer een flinke min. Dit bleek uit analyse die Paul samen met Fritz of een andere engine had opgetrommeld. Nu leek het er op dat Bert wel licht in het voordeel was. Hij hield er een pion aan over, maar het eindspel was moeilijk. Beide spelers haden een toren. Waar Bert vier pionnen had, telde Paul er bij zichzelf drie. Bert probeerde het wel om de winst te vinden, maar Paul gaf geen krimp. Uiteindelijk werd laat op de avond de vrede getekend.

 

Frans Baljeu kon geen potten breken tegen Jan Hiemstra. Na wat pionnen verloren te hebben in het begin ging Jan rustig op zoek naar meer pionnen. Frans vond het wel welletjes toen hij zijn laatste pion ook ging verliezen. Dan was de materiaalverhouding toren+loper tegen toren+paard en 5 pionnen geweest. Dat ging zelfs Frans te ver.

 

Alex Jonkheer stond vanuit de opening tegen Kees Polderman natuurlijk weer erg goed. Dit keer was het ook echt waar. Het middenspel werd echter misbruikt en Kees stond zowaar gewonnen. Alex gaf een stuk weg, maar ook zonder deze blunder leek Kees opeens de overhand te hebben. Er zat echt nog een grap in de stelling. Een schijnoffer kost een dame tegen een stuk, maar met promotie stond er opeens een nieuwe vriendin van Alex op het bord. Kees had dit totaal niet zien aankomen en moest daarmee de eer aan Alex laten.

 

Deze keer stond er een heuze derby op het programma. Meestal is het een derby tussen de Van Gemerts, maar deze keer niet. Koolhoven junior speelde tegen zijn vader. Martin tegen Koos wel te verstaan. Koos stond snel onprettig en Martin kreeg een kleine kwal. Gemakkelijk was het nog niet, maar doordat Koos steeds meer onder druk kwam te staan gaf dit Martin de kans om te profiteren en de winst te grijpen. 

 

Roel Schroevers was snel klaar met Wolfgang Reichpietsch. Het kwaliteitsverschil was gewoon te groot. Na een zet of 16 moest Wolfgang zich al gewonnen geven omdat zijn dame van het bord verdween. 

 

De partij tussen Ingel Baaijens en Joas Fontijn was er een met wisselende kansen. Joas had een stuk kunnen winnen, maar durfde het stuk niet te pakken of zag het niet. Vervolgens kreeg Ingel zelf een stuk in de schoot geworpen. Die klap kwam Joas niet meer te boven.

 

Competitie ronde 15

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: