Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

Top 3 loopt uit op de rest

De top 3 van de competitie moet uitmaken wie de kampioen wordt van dit seizoen. René Tiggelman staat nog duidelijk op de nummer één positie, maar de nummers 2 en 3, respectievelijk Jeroen Hekhuis en Roeland Alders kunnen door een misstap van René nog de koppositie verkrijgen. 

René greep de winst op Henrik Westerweele. Henke is altijd wel een gevaarlijke klant, maar dat bleek nu mee te vallen. René greep een pion en daarmee was de toon gezet. Na een afruil van stukken bleef een toreneindspel met wat pionen over en met nog steeds die ene pluspion van onze clubkampioen. Het was erg moeilijk voor Henrik om hier nog remise uit te halen, als dit er al in zat. René speelde het eindspel volgens mij soepel naar de winst.

Jeroen had een Siciliaan tegen Martin Koolhoven. Met activiteit op de damevleugel, waar ook Martin zijn koning stond, werd duidelijk voordeel bereikt. Martin spartelde nog behoorlijk tegen, maar kon uiteindelijk een nederlaag niet meer afwenden.

1617 competitie 21 01

Jeroen in actie tegen Martin.  Op de achtergrond kijkt Roel wazig toe.

De nummer 3 van de lijst, Roeland, had het een stuk lastiger. Willem Coppoolse had op een onhandige manier een pion weggegeven, maar daarna was het Roeland die niet de juiste voortzetting koos. Willem kreeg een grote kans om met zijn toren naar de zevende rij te komen, maar hij zag het niet. Roeland kon vervolgens met het Bosters-achtige Pf8 de boel bij elkaar houden. Daarna ws het Roeland die het heft weer in handen nam. Willem moest een goede voortzetting vinden en vergat de tijd, waarmee hij de tijd overschreed. 

1617 competitie 21 02

Willem Coppoolse in diepe gedachten verzonken.

Carl Schoor riep Xander Joosse een halt toe en stijgt door zijn overwinning naar de vijfde plaats. Vanuit de opening leek het allemaal wel mee te vallen, maar na even niet gekeken te hebben, was de stelling van Xander plots een ruïne. De Zeeuws kampioen bij de jeugd had een dame gegeven voor een toren en een stuk, maar daarbij bleef zijn koning wel op de toch staan. Carl zijn dame snoepte alle pionnen op de damevleugel op en daarna was de partij wel klaar.

Alex Jonkheer wist te winnen van Eric van Driel. Als je de partij halverwege zou zien dan dacht je dat de partij na een zet of twee wel klaar zou zijn met een flinke nederlaag voor Alex. Eric kon kiezen uit diverse opties voor de winst en met de makkelijkste optie, het pakken van een toren, was het gewoon gedaan met de wit-grijze Middelburger. Eric begon beren te zien en Alex kwam er wonder boven wonder uit met als gevolg dat Eric nog verloor ook!

Martin de Bock en Roel Schroevers deelden het punt. De partij was lange van saai, want een remisematch was het helemaal niet. Roel has zijn opening om zeep geholpen en Martin kreeg daarmee duidelijk voordeel. Een mindere fase in de partij gaf Roel de gelegenheid zich vrij te spelen. Roel wist zelfs wat pionnen te winnen en leek daarmee gemakkelijk op de winst af te stevenen. Het sluwe e4 van Martin zorgde echter nog voor een remise. De aanvallende pionnen van Roel werd verzwakt en de koning stond ook niet meer al te veilig. Beiden waren achteraf niet echt blij met een halve punt, hetgeen ook begrijpelijk is.

Bert Henderikse moest weer eens tegen Laura Tiggelman. Uit de partij beelk dat Bert zijn ervaring de overhand had in deze partij en daarmee had Laura geen enkele kans. Na afloop zou zevast nog wel wat van de partij hebben opgestoken, want Bert gaf na afloop een duidelijke analyse.

Voor Joas Fontijn kon zijn avond niet op! Met een overwinning op Wolfgang Reichpietsch boekte hij zijn eerste overwinning van het seizoen. Joas was erg in zijn nopjes en trakteerde zichzelf op een lekkere gemeentepils.

1617 competitie 21 03

Joas Fontijn (rechts) hier in zijn partij tegen Wolfgang Reichpietsch, die hij winnend afsloot.

 

Competitie ronde 21

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: