Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

René rekent af met lastige klant

Een groot deel van de kwart finales van de Beker van Souburg werd afgewerkt zodat een aantal spelers niet voor de competitie in actie kwam.

René Tiggelman speelde wel voor de competitie, want hij was al uitgebekerd. De clubkampioen moest met de zwarte stukken aantreden tegen Albert Vermue. Een lastige klant zo bleek in de partij. Zoals Albert betaamd maakt hij er altijd wel een leuke partij van en ook nu was het spectakel. René gaf een kwaliteit, maar of dat voldoende zou zijn was maar de vraag. Hij leek in ieder geval prima compensatie te hebben mede omdat Albert zijn koning wat ongelukkig stond. Uiteindelijk was het toch René die de winst greep. Uit de analyse leek René goede compensatie te hebben voor de kwaliteit, maar was het allemaal behoorlijk ingewikkeld.

170126 competitie01

René Tiggelman in een spectakelstuk tegen Albert Vermue. Wille Coppoolse kijkt gespannen toe.

 

Willem Coppoolse greep de winst tegen Kees Verberkmoes, maar echt veel van deze partij heb ik niet gezien, waardoor ik hier geen partijverslag van kan geven. Van de partij tussen Jean-Pierre van Gemert en Eric van Driel wel. Jean-Pierre offerde een stuk voor aanval, maar in eerste instantie bleek het offer niet in orde te zijn. Eric wist een vrije h-pion te creëren en het leek snel gedaan met Jean-Pierre. Toch liet Eric wat compensatie toe. Na het ruilen van torens was het wel klaar geweest, maar Eric verkoos een ander plan. Daarmee kreeg Jean-Pierre ook een vrij pion en moest Eric prompt uitkijken. Uiteindelijk was het toch Eric die de winst greep na een waar spectakel.

170126 competitie02

Eric van Driel (links) in actie tegen Jean-Pierre van Gemert. Gezien het gezicht van 
Jean-Pierre was het biertje wat zuur. De uitslag van de partij uiteindelijk ook.

 

Bert Henderikse had een gemakkelijke avond tegen Frans Baljeu. Op papier is het verschil al erg groot, maar ook in het veld was dit het geval. Frans moest al snel een stuk geven aan Bert en na nog wat verlies van materiaal was het klaar. 

Arend Bandsma stond lange tijd prettig tegen Tom van Gemert zonder dat er direct wat aan de hand was. Door het ruimtevoordeel had Tom wel veel bedenktijd nodig en uiteindelijk wist Arend een gat in de verdediging te vinden van de oudste Van Gemert.

Wolfgang Reichpietsch hield lang stand tegen Kees Polderman, maar ging uiteindelijk toch de bietenbrug op. Lang leek er een puntendeling aan te komen, maar een mindere voortzetting van onze Duitser in Souburgse dienst werd afgestraft door Kees.

Bram Baljeu heeft de vorm nog niet te pakken. Tegen Ingel Baaijens was er niets aan de hand totdat hij zijn dame in de aanbieding deed. Ingel greep zijn kans en pakte de dame toch maar van het bord.

170126 competitie03

Ingel Baaijens had even tijd voor een fotoshoot tijdens zijn wedstrijd tegen Bram Baljeu.

 

Competitie ronde 19

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: