Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Daniël Girgis wint het zwemschaak toernooi van Goes

Daniël Girgis heeft met 7 uit 7 het zwemschaak toernooi op zijn naam geschreven. 7 uit 7 lijkt gemakkelijk maar hij heeft hard moeten werken om de punten binnen te halen.

Ook in de overige groepen heerstte de souburgse jeugd. De D-groep werd een prooi voor Konstatin Tkacenko terwijl Rafael Hoenderop de E groep op zijn naam schreef.

Ook werden er nog tweede en derde plaatsen behaald. Al met al een prima schaakdag voor de 14 souburgse deelnemers.

In totaal waren 47 jeugdschakers naar Goes gekomen om mee te doen aan het derde GrandPrix toernooi van dit schaakseizoen. Tussendoor konden de kinderen zich 2 uurtjes uitleven in het zwembad van het Omnium in Goes.

Zoals gezegd won Daniël de AB-groep. Deze groep was samengevoegd met de C-jeugd. Tot het laatst was het spannend want in de laatste ronde stond de wedstrijd Daniël tegen Giovanni Koolhoven op het programma. Giovanni had tot dusverre alleen verloren van clubgenoot Brandon Haasbroek (die uiteindelijk 2e zou worden) en zou bij winst op Daniël de titel grijpen.

Zover kwam het uiteindelijk niet. Daniël kreeg 2 sterke centrumpionnen die de partij zouden doen beslissen. Alle overige kinderen van het toernooi moesten nog wel even wachten tot deze laatste partij van het toernooi was afgelopen. Gelukkig viel Giovanni door deze nederlaag niet terug naar de vierde plaats; maar bleef hij op weerstandspunten Aäron zootjes net voor en maakte hij het souburgse podium compleet.

20241005 155039 min

Giovanni kon Daniël niet van de troon stoten

Zoals gezegd speelde de C-jeugd ook in dezelfde poule. Met de afwezigheid van sommige HWP spelers, die een landelijke jeugdwedstrijd hadden, vond ik dat Berk Mustafov de grote favoriet was. Maar Berk maakte deze favorietenrol niet waar en stelde teleur met een vijfde plaats. Cas Buisman; die niet veel toernooien speelt, verbaasde de jeugdleider door een keurige derde plaats op te eisen.

In de D-groep hebben we twee kanjers achter de borden. Konstatin Tkacenko en Amir Wagenmakers. Onderling hadden ze remise gespeeld en met 8 uit 9 won Konstatin overtuigend de groep. Amir leek met 7,5 punten de tweede plaats op te eisen, totdat hij in zijn laatste partij een toren weg blunderde en op weerstandspunten op de ondankbare vierde plaats terecht kwam.

Benjamin Provoost speelt altijd keurige toernooien, het lukt elke keer net niet om dat laatste zetje te krijgen om in de top drie te eindigen. Tot slot kan Djazlin met vier overwinningen terugkijken op een meer dan prima toernooi.

Als straks in 2025 Amir en Konstatin naar de C-jeugd gaan, dan staan hun opvolgers al klaar. Want in de E-groep laten Rafael en Rowi zien klaar te zijn voor de volgende stap. Met 8,5 uit 9 won Rafael deze groep. Rowi werd keurig tweede. Tot slot werd Tara Hoenderop tweede in de GH-groep. En namen we weer veel prijzen mee naar huis.