Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Xander, Brandon en Giovanni jeugdkampioen

Vrijdag is de laatste ronde van de jeugdcompetitie gespeeld, waardoor de kampioenen bekend zijn.

In de A-groep was Xander Joosse al enkele ronden zeker van het kampioenschap. De strijd om de 2e plaats lag met ingang van de laatste ronde nog helemaal open.

Nummer 2 Laura Tiggelman mocht het nog een keer opnemen tegen nummer 3 Zofyra Joosse. De dames wikkelde af naar een dame pionneneindspel waarin Laura een pion voorstond. De lessen in eindspelen hebben nog niet helemaal haar vruchten afgeworpen en besloot Laura tot afruil van de dames en er een wedren van te maken.

Lang leek er weinig aan de hand voor haar (remise was immers genoeg voor de 2e plaats), maar Zofyra wist het voor elkaar te krijgen om ,met 2 tegen 3 pionnen, een pion te laten promoveren en zodoende de 2e plaats op Laura te veroveren. Laura moet het dit jaar met een 3e plaats doen.

In de B-groep leek Owen Prince gemakkelijk op de titel af te gaan, maar na ronde 11 (welke hij allemaal had gewonnen), ontspoorde de trein en bleek hij aangeschoten wild te zijn waardoor veel partijen verloren gingen. Owen duikelde van het podium en is op de 4e plaats geëindigd. hij werd gepasseerd door 3 toernooi gangers. Scott Mulder is 3e geworden. Manuel Lobbezoo werd 2e en kampioen van de B-groep is Brandon Haasbroek geworden.

De C-groep is gewonnen door Giovanni Koolhoven. Hij bleef Pacey van den Berk ruim voor. Sunny Sinke eindigde op de 3e plaats met een minimaal verschil bleef hij Oscar Hartsuijker voor.

Zaterdag bij het Jean de Decker toernooi zal een ieder zijn verdiende beker ontvangen.

 

EINDSTAND A-GROEP

EINDSTAND B- EN C-GROEP

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: